Боротьба Трампа та Байдена за ключовий штат Джорджія завершилася — відоме ім'я переможця
Категорія
Політика
Дата публікації

Боротьба Трампа та Байдена за ключовий штат Джорджія завершилася — відоме ім'я переможця

Боротьба Трампа та Байдена за ключовий штат Джорджія завершилася — відоме ім'я переможця
Джерело:  online.ua

Колишній віцепрезидент Штатів та кандидат від Демократичної партії Джо Байден перемагає чинного очільника Білого дому Дональда Трампа у Джорджії. Що важливо розуміти, це робить майже певною його перемогу на виборах 46-го президента США. Варто звернути увагу на те, що Джорджія — один із ключових штатів, де ім’я переможця було складно спрогнозувати до останнього. Майже два дня поспіль у штаті лідирував Трамп, проте ці підрахунки базувалися на голосуванні тих, хто фізично приходив на дільниці. Джо Байден почав лідирувати, коли виборча комісія перейшла до підрахунку бюлетенів, що надійшли поштою, оскільки поштове голосування набагато популярніше серед виборців демократа, передає ONLINE.UA з посилання на 11alive.

"Після опрацювання приблизно 99,8% бюлетенів Байден випередив Трампа на 917 голосів. Однак залишаються не порахованими понад 10 тисяч поштових бюлетенів, переважно зібраних у передмістях Атланти, де Байден має величезну перевагу (отримав понад 80% за вже порахованими поштовими бюлетенями з цих районів). До завершення підрахунку, як очікується, відрив збільшиться до кількох тисяч голосів", — сказано в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що Джорджія дає 16 голосів до колегії виборників — органу, чиї члени обирають нового президента США, голосуючи так, як доручили їм виборці штату. Із їхніми голосами кандидат від демократів претендує орієнтовно на 286 голосів виборників — що важливо розуміти, це на 16 більше за необхідний мінімум.

За словами аналітиків, це гарантує Джо Байдену перемогу навіть у разі, якщо у будь-якому іншому спірному штаті очільник Білого дому зможе вирватися вперед. Як відомо, уже добігає завершення підрахунок у Пенсильванії (20 виборників), де за наявними прогнозами Байден також вийде на перше місце із твердою перевагою над Трампом. Однак це не є остаточним результат виборів. Офіційно переможцем перегонів вважається кандидат, за якого 14 грудня проголосує колегія виборників.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, як склалася ситуація з підрахунком голосів в інших штатах США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?