Боротьба з епідемією коронавірусу: скільки витратила Україна
Категорія
Економіка
Дата публікації

Боротьба з епідемією коронавірусу: скільки витратила Україна

Боротьба з епідемією коронавірусу: скільки витратила Україна
Джерело:  online.ua

У Міністерстві фінансів заявили про витрачення близько 1,8 мільярда гривень з держбюджету України для протистояння коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

Регулярно триває моніторинг — куди спрямовують гроші, необхідні для боротьби проти епідемії.

"За даними Держказначейства, з 1 березня до 29 квітня 2020 року включно, за рахунок бюджетів усіх рівнів здійснено платежів на суму 1,8 млрд грн, в тому числі 455 млн грн коштів держбюджету та 1 349 млн грн коштів місцевих бюджетів. Загальна сума зареєстрованих бюджетних зобов’язань за всіма закупівлями товарів і послуг для боротьби з COVID 19 становить 2 398 млн грн (512 млн грн — державний бюджет, 1 886 млн грн – місцеві бюджети)", - пояснили у Мінфіні.

Нагадаємо, у Кабінеті міністрів у квітні ухвалили рішення про формування Фонду для боротьби проти COVID-19. Структура працюватиме у період карантину та упродовж 30 днів після його остаточного скасування. Сума фонду сягає близько 64,7 мільярда гривень.

Станом на ранок 6 травня в Україні підтвердили 13 184 випадки коронавірусу. Карантин триває до 11 травня, лише після цього дня починається поступовий вихід з обмежень. Перш за все планують відновити роботу непродовольчих магазинів та закладів, але з суворими обмеженнями. Рух громадського транспорту відновлять, ймовірно, влітку, оскільки відповідні рішення закладені в один з останніх етапів.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник МОЗ Максим Степанов зізнався, що шокований тим, як виплачують 300% зарплати медикам за березень, які працюють з хворими на COVID-19, та наказав до 8 травня керівникам на місцях відзвітуватися щодо кожної лікарні та кожного медпрацівника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?