Боротьба з корупцією: Петренко розповів про чотири великі кроки
Категорія
Політика
Дата публікації

Боротьба з корупцією: Петренко розповів про чотири великі кроки

Боротьба з корупцією: Петренко розповів про чотири великі кроки

Міністр юстиції України  Павло Петренко  розповів про реалізацію плану антикорупційних заходів в рамках спільної урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції».
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook міністра.
Міністр зазначив, що ініціатива «Разом проти корупції» дала можливість розробити і затвердити 5 жовтня план, в якому чітко визначені конкретні кроки і терміни боротьби з корупцією.
"За ці кілька місяців ми підготували зміни до законодавства, які забезпечать спрощення порядку надання адміністративних послуг у сфері реєстрації актів цивільного стану та передачу відповідних повноважень на місця. Ми вже провели аналогічну реформу в сфері реєстрації бізнесу і нерухомості і вона довела свою ефективність", - повідомив Петренко.
Другий важливий блок - боротьба з рейдерством. За словами міністра, нинішній уряд став першим в історії України, який розробив комплексний антирейдерський закон. Кабмін ввів кримінальну відповідальність для всіх учасників рейдерських операцій.
"Ще одним напрямком плану є питання, кадрового оновлення державної пенітенціарної служби. Ми взяли на себе зобов'язання завершити цей процес до кінця року. Протягом декількох місяців було проведено майже 200 конкурсів з залученням представників Ради Європи та експертів ряду міжнародних організацій", - зазначив Петренко.
Читайте також: Петренко звернувся із закликом до нардепів через важливий закон
"Нам вже вдалося сформувати 70% персонального складу відповідних департаментів. Це цивільні люди, які прийшли з інших секторів економіки і хочуть реформувати цю систему, прибрати звідти корупцію і нелюдські умови утримання громадян", - додав він.
"Останній блок, який ми поставили для себе як принциповий - прийняття закону, який забезпечить конфіскації корупційних активів. Мін'юст розробив відповідний законопроект за дорученням прем'єр-міністра. Його вже внесли в парламент, однак народні обранці чомусь не поспішають з його прийняттям. Наша принципова позиція - український парламент повинен проголосувати за цей закон, який поверне громадянам не менше 1,5 мільярда заарештованих на рахунках українських банків доларів, вкрадених оточенням Януковича. Закликаю депутатів до кінця року проголосувати за цей документ", - розповів глава Мін'юсту.
Як повідомляв ONLINE.UA,  на урядовому порталі оприлюднено План дій з впровадження ініціативи "Партнерство" Відкритий Уряд "в 2016-2018 роках; відповідно до плану, на Мін'юст покладено ряд завдань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?