Боротьба з олігархами: в Україні побачили схожість з війною проти Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Боротьба з олігархами: в Україні побачили схожість з війною проти Росії

Боротьба з олігархами: в Україні побачили схожість з війною проти Росії
Джерело:  online.ua

Боротьба України з олігархами багато в чому схожа на протистояння з Росією - від її результату залежить збереження незалежності нашої країни.
Таку думку у своїй статті для ONLINE.UA висловив політичний експерт Євген Магда.
"Деолігархізація - серйозний іспит для українського суспільства в цілому на його готовність до змін усталених правил гри, на здатність політиків сприймати нові правила гри, а бізнесменів - свідомо розділяти важелі впливу і відокремлювати власну вигоду від національних інтересів", - вважає він.
Експерт підкреслив, що "деолігархізація через скасування результатів приватизації і конфіскацію активів істотно підірве інвестиційну привабливість України".

Читайте також: Відповідь Пінчуку на примирення з Росією: Порошенкові дали важливу пораду
"Такий сценарій виглядає неприйнятним, оскільки в умовах гібридної агресії Росії зіграє проти нашої країни", - упевнений Магда.
На його думку, єдино можливим варіантом було б "посилення можливостей малого і середнього бізнесу, який останнім часом все частіше стає донором фінансових ресурсів".
"Цей шлях буде непросто пройти, оскільки вплив на медіаринок і законодавчий орган українських олігархів досить переконливий, а в разі небезпеки вони зможуть консолідувати свої зусилля", - попередив експерт.
Він додав також, що "преференції національної буржуазії мають не тільки економічний, а й політичний підтекст: саме вона стала неврахованих Кремлем фактором, який багато в чому допоміг нашій країні вистояти в 2014 році, і їй належить спертися на громадянське суспільство, слабке і не завжди ефективне, але здатне до зростання і посилення впливу".
"Вважаю, що це - не просто гучне слово, а реальний шанс для України змінитися в умовах існуючої загрози суверенітету країни", - резюмував автор.
Більше читайте в статті на ONLINE.UA - Це терміново: у Порошенка є один варіант перемогти Ахметова, Пінчука та інших олігархів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?