Боротьба з рейдерством: Зеленський зважився на важливе рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Боротьба з рейдерством: Зеленський зважився на важливе рішення

Боротьба з рейдерством: Зеленський зважився на важливе рішення
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський підписав указ "Про заходи щодо протидії рейдерству" для захисту власників бізнесу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ОПУ.

Вказано, що документі зафіксований набір інструментів захисту власників бізнесу та протидії позбавленню їх майнових прав.

"За різними оцінками, протягом останніх шести років відбулося понад 3 тисячі (рейдерських – ред.) захоплень. Зазвичай це зміна власника через підробку документів, через реєстраторів, яких не існує, або "дірки" у реєстрі", – заявив заступник керівника ОП Олексій Гончарук.

Він також наголосив, що указ передбачає розробку та ухвалення найближчим часом законопроекту для усунення прогалин у законодавстві, що дають змогу рейдерам нищити бізнес і відбирати нерухомість.

Зокрема, планується внести зміни до програмного забезпечення держреєстрів, що дозволить зменшити ризики та частоту рейдерства.

"Серед ключових технологічних змін – автоматичний моніторинг ризикових транзакцій із подальшим підтвердженням/зупинкою реєстраційних дій, створення бек-офісу, що переглядатиме транзакції з підвищеним ризиком, фото- та відеофіксація учасників транзакцій", - повідомили в ОП.

Окрім того, планується "запровадження додаткового підтвердження здійснення реєстраційних операцій (наприклад, SMS-пароль або MobileID) та додаткової авторизації учасників транзакції (наприклад, ЕЦП)".

Як повідомляв ONLINE.UA, 22 липня Володимир Зеленський видав указ про стимулювання економічного та туристичного розвитку Карпатського регіону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?