Боррель пообіцяв потужну військову відповідь Заходу у разі застосування Кремлем ядерної зброї проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Боррель пообіцяв потужну військову відповідь Заходу у разі застосування Кремлем ядерної зброї проти України

Боррель пообіцяв потужну військову відповідь Заходу у разі застосування Кремлем ядерної зброї проти України
Джерело:  online.ua

За словами очільника зовнішньої дипломатії ЄС Жозепа Борреля, відповідь країн Заходу у разі застосування РФ ядерної зброї проти України буде потужною, але без використання ядерних боєприпасів.

Джерело: брифінг Борреля у Брюсселі

Захід дасть потужну відповідь РФ у разі застосування ядерної зброї

Є ядерна загроза, і Путін каже, що він не блефує. Ну, він не може дозволити собі блеф. Має бути чітко зрозуміло: люди, що підтримують Україну, ЄС, держави-члени, США, НАТО не блефують також. Будь-яка ядерна атака проти України створить відповідь. Не ядерну відповідь, але потужну відповідь з військового боку, - зазначив Боррель.

За його словами, "це серйозний момент в історії, і ми повинні показати нашу єдність, міць і повну рішучість".

ЗСУ продовжують успішний контрнаступ на півдні України

Керівник прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк повідомила, що українські військові тримають під вогневим контролем всі переправи через Дніпро та змушують кремлівську армію відступати на Херсонщині.

За її словами, ЗСУ продовжують відтісняти ворога до правого берега Дніпра і тримати контроль над переправами. Окупанти намагаються налагодити альтернативні переправи - зводять понтонні мости.

Росіяни намагаються зосередиться в одному районі, де зможуть утримати хоча б оборону, - зазначає керівник прес-центру ОК "Південь".

Вона додала, що, судячи з перехоплень і за свідченнями окупантів, що потрапили в полон, підрозділи РФ на півдні не отримали конкретних завдань, їм наказали просто не залишити там свої позиції.

Вони не розуміють завдання, вони не розуміють, кому вони там потрібні, вони не бачать і не відчувають там логістики, яка повинна була їх там постачати, - наголошує Гуменюк.

Між тим, за словами представника військової розвідки Міноборони України Андрія Юсова, на тлі успішного контрнаступу ЗСУ та провалів кремлівської армії на полі бою диктатор Володимир Путін наважився на варварський ракетний обстріл українських міст та об'єктів критичної інфраструктури.

На фронті не виходить, на полі бою не виходить, з армією нічого зробити не можуть. Значить, переходять до терористичних методів. А саме - акти залякування, тиску й, власне самі теракти. Удари по енергосистемі, удари в той час, коли люди йдуть на роботу, - це терористичні акти, - пояснює Юсов.

За його словами, підготовка до масованого удару по Україні готувалася приблизно з 2 жовтня - це переміщення носіїв, самих ракет. Але рішення, судячи з усього, щодо атаки було ухвалено 9 жовтня.

Він зазначив, що такі атаки - це фірмовий стиль нового командувача окупаційних військ в Україні Суровікіна.

Юсов наголосив, що в постійному режимі завдавати таких масованих ударів по Україні РФ не в силах.

Ракетний терор може продовжуватися, але такої інтенсивності РФ не може дозволити собі так часто й регулярно це повторювати... Якщо ми говоримо по 100 ракет на день, це не може бути ні раз на тиждень, ні раз на місяць, - зазначив представник ГУР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?