Боягузливий шовінізм: як росія намагається спровокувати українців ракетним терором
Категорія
Україна
Дата публікації

Боягузливий шовінізм: як росія намагається спровокувати українців ракетним терором

Боягузливий шовінізм: як росія намагається спровокувати українців ракетним терором
Джерело:  online.ua

Чому росія ніколи не змінює тактику у війні проти своїх сусідів та як намагається спровокувати українців ракетними ударами обговорили у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Більшість українців переконані у тому, що головною метою ракетного терору з боку рф є лише знищення інфраструктури нашої країни. Однак це не так.

Професор нейропсихології Богдан Ткач звертає увагу на те, що кремль у короткій перспективі хоче викликати у наших люлей хронічний стрес, який за собою тягне не лише психосоматичні розлади, а й деструкцію у суспільстві. Проте це не все.

Як росія намагається спровокувати українців регулярними ракетними ударами

На переконання Богдана Ткача, у довгостроковій часовій перспективі влада рф хоче спровокувати Україну на потужну агресію у відповідь.

Експерт наголошує: коли вивчаєш поведінку якоїсь істоти, зокрема рецидивіста, то він завжди діє шаблонно й ніколи не вигидує нічого нового.

Росіяни люблять перевдягатися у фінів і вдавати, що це Фінляндія на них напала. Вони перевдягаються в українську повстанську армію і під її виглядом нападають на мирне населення. Те саме відбувається просто зараз.

Вони бомбардують нас. А потім зімітують, що начебто Україна обстріляла їхні міста. Вже зараз на дахах Москви почали розміщувати системи ППО. І потім росіяни скажуть: "Дивіться, вони нам дали відповідь, вони нас розбомбили за те, що ми їх бомбили стільки часу! Оскільки вони нас розбомбили, ми маємо право використати більш потужну зброю". І так далі, — прогнозує поведінку рф професор нейропсихології.

Богдан Ткач нагадує, що Україна має справу з вкрай підступним ворогом.

росія ніколи не змінювала свою тактику, ніколи не йшла на "ви", ніколи не билася відкрито.

Це такий, знаєте, боягузливий шовінізм: ми є і нас немає, це ми і не ми. Тому потрібно його вивчати і правильно з ним взаємодіяти, з цим ворогом, щоб перемогти його. Що означає "взаємодіяти" з ворогом? Це коли ви вступаєте у взаємодію з тим суб’єктом і об’єктом, який на вас чинить певний вплив, — зазначає професор нейропсихології Богдан Ткач.

За словами експерта, можна, вивчаючи слабкі сторони ворога, його системну помилку, скористатися цими помилками і перемогти.

Тому тут має бути велика аналітична робота з боку як психологів, які повинні на упередження розробляти програми, якими можна буде скористатися в майбутньому.

Зараз ми всі компенсовані, тому що війна. А закінчиться війна, й усі наші компенсаторні можливості будуть декомпенсовані. Може бути великий такий спалах психічних розладів. Тому уже зараз нам потрібно подбати за ті програми, які профілактують можливу появу цих розладів. Ось що є важливим, — підсумовує Богдан Ткач.

Вас може зацікавати: Яка головна мета ракетного терору з боку рф — академік Української академії наук Віталій Луньов

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?