Бої під Авдіївкою: В ДНР розповіли, скільки їх гине в "новому аеропорту"
Категорія
Україна
Дата публікації

Бої під Авдіївкою: В ДНР розповіли, скільки їх гине в "новому аеропорту"

Бої під Авдіївкою: В ДНР розповіли, скільки їх гине в "новому аеропорту"
Джерело:  online.ua

Колишній ватажок ДНР Олександр Ходаковський розповів, скільки бойовиків загинули під Авдіївкою, яку вони називають «другим аеропортом», маючи на увазі бої біля донецького аеропорту.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЖЖ Ходаковського.
"Втрати «Востока» в результаті бойових дій в період з 07.03.14 по 07.04.14 склали дев'яносто осіб пораненими і тринадцять чоловік загиблими. Основні жнива зняла промзона між Ясинуватою і Авдіївкою, яка, за визначенням самих бійців, стає «другим аеропортом». Даних щодо втрат інших підрозділів, що беруть участь в боях, я не маю, але здогадуюся, що і їм дістається. Правда, зараз в зоні максимальної активності залишилися, переважно, «Восток» і внутрішні війська, тож основне навантаження, включаючи втрати, тягнуть вони", - пише він.
Також він повідомив, що "офіційні спікери" ДНР називають неправильні цифри, кажучи про втрати бойовиків.
"У нас якось непомітно склалася традиція приховувати справжні цифри втрат. Причому бавляться цією дивною практикою обидві сторони, і якщо українців зрозуміти можна - вони відчайдушно бояться хвилювати населення масштабами наслідків своїх політичних витівок, що призвели до війни, - то позиція наших офіційних спікерів мені абсолютно незрозуміла", - додав опальний ватажок.
"Порівнювати промзону з аеропортом почали недавно - коли стало зрозуміло, що стратегічна цінність володіння цією ділянкою невелика, і основним мотиватором для бійців і командирів стало вперте бажання не віддавати шматок своєї території. Зараз вже вичерпала себе причина, яка спонукала нас до активізації на цьому напрямку: відсунути противника на його традиційні позиції, щоб убезпечити ділянку траси Донецьк - Горлівка. Вичерпала тому, що тепер уже зовсім ясно, що цей відрізок дороги більше не буде безпечним, поки не закінчиться війна, або поки не буде встановлено стійке перемир'я. Стріляють всім, включаючи важкі калібри, перетворюючи асфальтне покриття на мішанину зі щебеню і бітуму, і навіть якщо тепер відсунути противника на колишню дистанцію - погоди це не зробить", - пише Ходаковський.
"Ситуація, справді, нагадує аеропорт, тільки з деякою тактичною різницею. Тепер ми подолали відкритий простір і врізалися в територію, прилеглу до зони контролю ЗСУ, залишивши за собою ділянки, які проглядаються і прострілюються. Вони підходять до своїх позицій на промзоні з місць своєї постійної дислокації в Авдіївці, приховані місцевістю: будівлі, споруди, лісосмуги, близькість розташування до основних своїх комунікацій - все грає їм на руку", - вважає він.
"Нам же, щоб підтягти БК або провести ротацію, потрібно подолати відкриті простори, роблячи це під постійним вогнем противника, що призводить до підвищених втрат. Українці були в такій ситуації, коли чіплялися за аеропорт. Їм теж тоді доводилося проскакувати під нашими прицілами по полях, несучи втрати, щоб поповнити свій контингент в аеропорту", - написав екс-ватажок.
Нагадаємо, крім обстрілів, українським військовим в районі Авдіївки загрожують диверсійно-розвідувальні групи бойовиків, які все частіше перетинають межі населеного пункту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?