Бої під Авдіївкою: в Україні пояснили задум Кремля
Категорія
Події
Дата публікації

Бої під Авдіївкою: в Україні пояснили задум Кремля

Бої під Авдіївкою: в Україні пояснили задум Кремля

Загострення ситуації на Донбасі зазвичай відбувається напередодні важливих міжнародних зустрічей або переговорів, щоб підняти ставки в торгах і погрожувати застосуванням сили.
Загострення на Донбасі: хроніку подій читайте на ONLINE.UA.
На думку віце-спікера Верховної Ради, представника України на переговорах в Мінську Ірини Геращенко, яку вона висловила в своєму Facebook, "РФ не виконує не тільки пункт Мінських угод про негайне звільнення заручників, але і ключовий, перший, з безпеки - про негайне припинення вогню, встановлення режиму тиші".
За її словами, "загострення ситуації на фронті, як правило, відбувається напередодні важливих міжнародних зустрічей або переговорів, така ФСБшна тактика - підняти ставки в торгах, лякати світ загостренням конфлікту, наступом, брязкати зброєю, загрожувати силою".

Читайте також: Блокада Донбасу: СБУ зробила емоційну заяву
"Воєнторг працює - щодня в так званих гумконвоях або залізницею до окупованого Дебальцевого, через неконтрольований українсько-російський кордон, щедро завозять бойовикам зброю для вбивства українців: цивільних і військових", - додала політик.
Геращенко підкреслила також: "Для України наші загиблі герої - це наша трагедія, це наше спільне горе, це наші друзі і знайомі, світлі хлопці, з якими ще вчора пили чай десь на Донбасі чи чиї сім'ї знаєш особисто. Для Кремля - ​​просто цифри і статистика, ось в чому різниця. Для Європи і світу - це щось далеке, про що не завжди комфортно думати і згадувати".
"Інакше б ніхто з європейців не міг на повному серйозі говорити про місцеві вибори на Донбасі як шлях до закінчення війни. Цікаво, хто з них готовий їхати спостерігачем в Авдіївку. Риторичне питання, яке ми кожен раз задаємо на всіх міжнародних зустрічах, і на якому наші візаві починають ховати очі", - резюмувала віце-спікер.
При цьому в коментарях до свого повідомлення Геращенко зазначила, що Росія не виконала взагалі жодного пункту Мінських домовленостей.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про втрати бойовиків в боях під Авдіївкою, яких вони зазнали в результаті відповідних дій українських військових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?