Боїться Путіна: Порошенко накинувся на Зеленського з їдкими звинуваченнями
Категорія
Політика
Дата публікації

Боїться Путіна: Порошенко накинувся на Зеленського з їдкими звинуваченнями

Боїться Путіна: Порошенко накинувся на Зеленського з їдкими звинуваченнями
Джерело:  online.ua

Колишній український президент, очільник партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко в кулуарах Мюнхенської конференції з безпеки озвучив нові дошкульні звинувачення своєму наступнику, главі держави Володимиру Зеленському. За його словами, відсутність стратегічних ідей в команді чинного українського лідера щодо завершення російської агресії на Донбасі доводить, що альтернативи Мінському процесу немає.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт політсили "ЄС".

"Відсутність ініціатив, відсутність стратегії як щодо внутрішнього законодавства, так і щодо зовнішніх позицій означає, що альтернативи Мінську не існує. Альтернативи закону про деокупацію Донбасу не існує. І в цих умовах доводиться обмежуватися тактичними речами. Важливо не просто утримувати українське питання на порядку денному (Мюнхенської конференції - ред.), але й активно пропонувати нові ідеї та ініціативи. Цього року ми мали ... лише тактичні речі, іноді хаотичні, іноді суперечливі", - заявив Петро Порошенко.

Окрім того, він наголосив, що нинішня влада "боїться дратувати Путіна і не називає речі своїми іменами". Порошенко звернув увагу на те, що у Мюнхені від представників владної команди з України так і не прозвучали слова "російська агресія". На його думку, з даною позицією офіційний Київ навряд чи може вимагати від наших міжнародних партнерів продовження санкційного і політичного тиску на Росію.

Що важливо розуміти, Порошенко оцінив як "об’єктивно правильну" зміну позиції українського лідера Вщодо проведення швидких виборів на території ОРДЛО у жовтні 2020 року без виконання безпекового комплексу.

"Це свідчить, що в Офісі президента усвідомили ризики такого розвитку подій. Розуміючи ризики і загрози, вони від цієї ідеї відійшли з позицією, що під час перебування російських окупаційних військ ні про які вибори йтися не може. Така трансформація позиції президента і керівника його Офісу є об’єктивно правильною", – додав Порошенко.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, партія колишнього українського президента Петра Порошенка озвучила жорстку вимогу команді Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?