Бойкот Facebook: Маск відреагував на скандал з витоком даних
Категорія
Технології
Дата публікації

Бойкот Facebook: Маск відреагував на скандал з витоком даних

Бойкот Facebook: Маск відреагував на скандал з витоком даних
Джерело:  online.ua

Глава компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск приєднався до флешмобу #deletefacebook. Він видалив сторінки своїх компаній з Facebook через скандал з витоком даних.

Про це Маск повідомив на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Скандал з витоком даних Facebook: Цукерберг зробив гучне визнання

До Маску в Twitter звернулися користувачі, які закликали його приєднатися до бойкоту. Він заявив, що навіть не знав про існування акаунтів своїх компаній в Facebook, але висловив готовність видалити їх. Через деякий час сторінки Tesla і SpaceX виявилися недоступні.

Коментуючи скандал з Facebook, Маск зазначив, що його компанії ніколи не розміщували рекламу в цій соцмережі і не купували фальшиві підписки. При цьому він підкреслив, що продовжить користуватися Instagram, який належить Facebook.

Слід зазначити, що на акаунти Tesla і SpaceX в Facebook були підписані більше 5 млн користувачів. Але бізнесмен відзначив, що ці сторінки, на його думку, "виглядали так собі".

Раніше ONLINE.UA повідомив, що компанія Cambridge Analytica, яка була тісно пов'язана з передвиборчою кампанією Трампа, заволоділа даними більше 50 млн користувачів Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?