Бойова служба переведена на посилений режим на Донбасі - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойова служба переведена на посилений режим на Донбасі - що відбувається

Бойова служба переведена на посилений режим на Донбасі - що відбувається
Джерело:  rbc.ua

Командувач Операції Об'єднаних сил Сергій Наєв звернувся до українських громадян з важливим попередженням - він повідомив про те, що в нашій країні посилили всі види розвідки, від якої щодня надходить інформація, однак наразі немає даних про підготовку атаки Росії з Півдня. За словами Наєва, українські правоохоронці відпрацювали спільні дії, а бойова служба переведена на посилений режим. Командувач ООС також наголосив, що його команда чітко розуміє всі сценарії розвитку ситуації на цьому напрямку і адекватно оцінює можливості Збройних сил РФ щодо нарощування військової сили за короткий час. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

Сергій Наєв також звернув увагу на те, що вже виконана певна частина робіт по підвищенню бойових можливостей українських військ на цьому напрямку і ця робота триває.

Що важливо розуміти, нещодавно колишній командувач силами США в Європі генерал Бен Ходжес почав бити на сполох через можливу атаку путінських військ на Херсонську область. Як відомо, такі побоювання виникли через екологічну ситуацію на півострові - у Криму банально не вистачає води, адже канал закрили у відповідь на окупацію території. Вимушені переселенці з Криму самі виступають за те, щоб не давати воду окупантам, а росіяни шантажують, мовляв, "від цього страждають цивільні".

"Користь для України в тому, що з кожним днем без води вартість окупації української території для Росії зростає. Сумнівно, що через ці втрати Росія відмовиться від окупації, але бодай дорого за неї заплатить", - йдеться в повідомленні.

Що цікаво, раніше військовий експерт Олег Жданов поділився думкою, що Україна готова відбити активний наступ Росії на Донбасі. Він підкреслив, що це цілком можливо через декілька причин, одна з яких – це добре побудований захист. Друга причина – гарантії від Альянсу. Також Жданов зазначив, що наша країна може відбити атаку, особливо в тій частині, яка розташована в зоні ООС, адже в нас там 3 лінії оборони. На переконання експерта, щоб проривати таку оборону – треба мати мінімум п’ятикратну перевагу у живій силі і техніці з боку противника.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що СММ ОБСЄ зафіксувала майже сотню одиниць важкого озброєння російських гібридних військ в ОРДЛО, яке бойовики ретельно приховують, в зв’язку з чим блокують роботу місії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?