Бойовик "ЛНР" збився з орієнтира і вийшов на позиції ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовик "ЛНР" збився з орієнтира і вийшов на позиції ЗСУ

Бойовик "ЛНР" збився з орієнтира і вийшов на позиції ЗСУ
Джерело:  online.ua

Один із командирів бойовиків самопроголошеної "Луганської народної республіки" втратив орієнтир і випадково заблукав на позиції ЗСУ. Військовослужбовці ООС затримали чоловіка під час спроби перетнути лінію розмежування. Про це повідомляє СБУ.

Джерело: пресслужба відомства

Бойовик перебував у військовому однострої російського зразка. Слідчим вже вдалося встановити, що чоловік раніше відзначився тим, що керував мотострілецьким підрозділом підтримуваних Росією сепаратистів.

Під його керівництвом бойовики угруповання брали участь в обстрілах позицій українських військових. Крім того, за даними слідства у лютому 2020 року зловмисник отримав громадянство РФ, – йдеться в повідомленні.

Наразі затриманому інкримінують участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань. Санкція статті 260 Кримінального кодексу України визначає це як злочин, за який порушнику світить позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Чи визнає чоловік свою провину не повідомляється.

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, – додали в СБУ.

Нагадаємо, війна на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків.

Зазначимо, буквально два місяці тому СБУ допитала іншого бойовика "ЛНР", який здійснював розвідувальні дії під виглядом розмінування.

У ЛНР не бачать ознак можливого наступу Києва

Нагадаємо, на початку грудня у самопроголошеній ЛНР оцінили ймовірність наступу з боку Києва. Голова так званого "МЗС" республіки Владислав Дейнего заявив, що не бачить ознак підготовки Україною наступу на Донбасі. Але додав, що спостерігає "нагнітання" ситуації.

Такі заяви "зсередини" республіки однозначно суперечать заявам кремлівських кураторів політичної повістки цього регіону. Зокрема, представниця МЗС Росії Марія Захарова неодноразово заявляла, що Збройні сили України ведуть наступальні дії у деяких районах Донбасу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?