Бойовики 50 разів обстріляли позиції ЗСУ, 3 бійців отримали поранення - штаб
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики 50 разів обстріляли позиції ЗСУ, 3 бійців отримали поранення - штаб

Бойовики 50 разів обстріляли позиції ЗСУ, 3 бійців отримали поранення - штаб

Впродовж минулої доби, 30 травня, бойовики 50 разів відкривали вогонь по підрозділах ЗСУ, в результаті бойових дій 3 українських захисників отримали поранення.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО.

Зазначається, що ситуація у районі проведення АТО залишається напруженою, проте контрольованою. Бойовики дещо знизили інтенсивність застосування важкого артилерійського озброєння. Всього, впродовж доби зафіксовано 5 фактів використання противником зброї, що заборонена Мінськими угодами.

Приморський напрямок. Тут бойовики 18 разів відкривали вогонь по оборонних укріпленнях сил АТО. Обстрілявши з важких артилерійських систем минулої ночі українські позиції біля Красногорівки, впродовж решти доби бойовики відкривали вогонь з більш легкого озброєння. Так, ввечері противник з гранатометів та стрілецької зброї неодноразово обстрілював опорні пункти українських підрозділів в районі Павлополя, Гнутового, Чермалика, Новотроїцького, Тарамчука, Березового й Талаківки. Поблизу Павлополя бандити також били з мінометів калібру 82 мм, а неподалік Талаківки - з озброєння БМП.

Читайте також: Бойовики ДНР продовжують обстрілювати Красногорівку з артилерії - штаб АТО

Донецький напрямок. На цій ділянці фронту бойовики здійснили 15 обстрілів. Найчастіше вони вели вогонь по позиціях сил АТО у передмісті Авдіївки, де декілька разів використовували міномети калібру 120 мм, 82 мм, гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Окрім того, під ворожими обстрілами з 82-мм мінометів, БМП та піхотного озброєння неодноразово опинялись українські опорні пункти в районі Луганського, що на Світлодарській дузі. Також ввечері противник з мінометів бив поблизу Зайцевого, Верхньоторецького та Пісків.

Луганський напрямок. Тут минулої доби зафіксовано 17 фактів використання бойовиками зброї, що свідчить про підвищення вогневої активності противника на цьому напрямку. Зокрема, після з 18.00 години і до опівночі бандити обстрілювали українських воїнів, котрі тримають оборону неподалік Кримського, Новозванівки, Новоолександрівки, Катеринівки та станції Донець. Там ворог здебільшого застосовував гранатомети та стрілецьку зброю різних калібрів.

Як повідомляв ONLINE.UA, у мережі показали нові руйнування внаслідок обстрілу бойовиками ДНР Красногорівки Донецької області, який був проведений 28 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?