Бойовики ДНР назвали нові умови миру на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Бойовики ДНР назвали нові умови миру на Донбасі

Бойовики ДНР назвали нові умови миру на Донбасі
Джерело:  online.ua

Умовами політичного врегулювання конфлікту на сході України, на думку одного з ватажків бойовиків ДНР Дениса Пушиліна, є ухвалення закону про особливий статус Донбасу, узгодженого в «нормандському форматі» і на Тристоронній контактній групі в Мінську.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інформацію з сепаратистських ресурсів.
«Першим кроком Києва до мирного врегулювання повинне стати прийняття закону про особливий статус, попередньо узгодженого в «нормандському форматі» (Німеччина, РФ, Франція і Україна) і на Контактній групі в Мінську», - заявив Пушилін.
При цьому він додав, що бойовикам «неприйнятний варіант, при якому Україна спробує прийняти цей закон в односторонньому порядку».
Крім того, один з ватажків ДНР висловив думку, що «без особливого статусу неможливо політичне врегулювання ситуації на Донбасі».
Також він заявив, що компромісним варіантом могла б стати «формула Штанмайєра» (яку запропонував глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр - Ред.), яка передбачає, що закон про особливий статус Донбасу тимчасово набуде чинності в день проведення місцевих виборів на окупованих територіях, а постійну силу отримає в день публікації звіту ОБСЄ про підсумки голосування.
Крім того, Пушилін розповів, що Комплекс заходів зі встановлення миру на Донбасі підписувався як цілісний документ і «неприпустимо його фрагментарне виконання».
Варто додати, що представник бойовиків запропонував розробити і затвердити дорожню карту, яка дозволить в конкретні терміни, пункт за пунктом виконати зобов'язання, узяті на себе учасниками конфлікту, серед яких він назвав Україну і ДНР/ЛНР.
У той же час про перехід українсько-російського кордону під контроль української влади представник бойовиків не сказав нічого.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше лідери країн-членів НАТО на саміті у Варшаві підтримали проведення виборів на Донбасі після забезпечення безпеки в регіоні, за умови їх відповідності українському законодавству і стандартам ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?