Бойовики ДНР не змогли відмовитися від української мови: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР не змогли відмовитися від української мови: з'явилися фото

Бойовики ДНР не змогли відмовитися від української мови: з'явилися фото

Співробітники місії ОБСЄ під час відвідування окупованого бойовиками ДНР селища Олександрівка Донецької області звернули увагу на вивіски українською мовою.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook лікаря з Єнакієвого Олександра Чернова.
За його словами, 21 січня під час відвідування першим заступником голови СММ ОБСЄ Олександром Хугом школи в окупованому бойовиками ДНР селищі Олександрівка, перекладач неодноразово звертав його увагу на велику кількість україномовних вивісок.
"Починаючи з в'їзду в Олександрівку Мар'їнського району і, особливо, всередині школи - де, крім крихітної "ДеНеРівської" таблички біля входу - все інше, аж до цитати І. Франка на вході - українською мовою. Хуг в своїй манері лише мовчки кивав...", - написав Чернов.
Читайте також: ОБСЄ показала, як бойовики на Донбасі б'ють із заборонених знарядь: з'явилося відео
Він додав, що за чутками, з окупованого Донецька вже надійшла "вказівка" терміново змінити вивіски на російськомовні з ініціалами так званої ДНР.
"Причому, не тільки в школі, але по всьому селищу - аж до ФАПу та овочесховищ. А цитату Франка в школі - прибрати! Сподіваюся, в тому числі і цей пост - відверне окупантів від цього кроку! Або, як мінімум - в черговий раз затаврує їх! І вірю, що пан Хуг - зробив відповідні висновки!", - зазначив лікар.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  так званий "міністр освіти і науки ДНР" Лариса Полякова заявила, що українська мова більше не є обов'язковим предметом на іспитах в школах, що знаходяться на підконтрольній бойовикам частині Донецької області.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?