Бойовики ДНР почали знищувати книги українською мовою
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики ДНР почали знищувати книги українською мовою

Бойовики ДНР почали знищувати книги українською мовою

Керівникам освітніх установ окупованого бойовиками міста Єнакієве в Донецькій області надійшла вказівка ​​з "міського відділу народної освіти" ДНР організувати роботу по вилученню книг українською мовою.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook блогера Олександра Чернова.
"Згідно з телефонограмою з міськвно керівникам освітніх установ міста від 1.04.2016рг., що спирається на припис з Донецька, у всіх освітніх установах повинна бути організована робота: "... з вилучення книг українською мовою, по демонтажу і заміні інформаційних стендів, плакатів, елементів оформлення приміщень, які не відповідають статусу державної установи ДНР (наявність національної символіки України, виклад тексту українською мовою, неактуальність інформації, тематики)...", - написав блогер, додавши фото телефонограми.


Вилучити і знищити всю літературу українською мовою потрібно до початку нового навчального року.


"Як повідомлено в кулуарах від безпосередніх співробітників-учасників: з бібліотек усіх освітніх установ міста повинно бути до 1 вересня (початку нового навчального року) вилучено та знешкоджено (здачею на макулатуру) всю літературу "на українській мові". Про вилучення "україномовної літератури" з інших бібліотек: міської, заводської (ЄМЗ, Ахметов і Ко), бібліотеки Будинку Культури - поки (!) офіційно не йдеться! Але початок покладено", - додав Чернов.


Раніше повідомлялося, що

слідчі Росії розшукують тих, які виявляли інтерес до книг про Голодомор та історію України відвідувачів Бібліотеки української літератури в Москві, яку в 2015 році збиралися ліквідувати

.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?