Бойовики ДНР придумали жорстокий спосіб попросити грошей у Росії
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР придумали жорстокий спосіб попросити грошей у Росії

Бойовики ДНР придумали жорстокий спосіб попросити грошей у Росії
Джерело:  online.ua

Бойовики так званої ДНР мають намір руйнувати житлові будинки на окупованих територіях, щоб випросити у Росії побільше грошей на їх відновлення і приховати минулі розтрати російської фінансової допомоги.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook народного депутата, координатора групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука.
«В очікуванні прибуття з РФ комісії з перевірки освоєння коштів, що виділяються Росією на відновлення зруйнованої інфраструктури ОРДО, керівництво «ДНР» віддало негласну вказівку командирам бригад «1-го АК ДНР», що виконують завдання поблизу лінії фронту, «організувати» руйнування якомога більшого числа об'єктів, в т.ч. житлових будинків, на прифронтовій території «ДНР», - написав Тимчук.
За його інформацією, руйнування повинні проводитися як шляхом провокацій ЗСУ на відкриття вогню у відповідь на обстріли бойовиків, так і шляхом обстрілу самими бойовиками об'єктів на контрольованій ними території під виглядом ЗСУ.
Читайте також: В різався по повній: стало відомо про потужну відповідь бойовикам на Донбасі
«Виконання цієї вказівки дозволить керівництву «ДНР» приховати розкрадання коштів, виділених РФ на відновлення раніше певної кількості зруйнованих об'єктів, а також вимагати від Москви збільшення коштів на ці цілі», - продовжив Тимчук.
«Оскільки в задачах комісії з РФ значиться виїзд в прифронтові райони для обстеження зруйнованих об'єктів і зустрічей з місцевими жителями, «МДБ ДНР» дано вказівку визначити «представників місцевого населення», з якими будуть спілкуватися інспектори з Москви», - додав народний депутат.
Як повідомляв ONLINE.UA, моніторингова місія ОБСЄ показала, як бойовики ДНР на Донбасі обстрілюють населені пункти із заборонених Мінською угодою гаубиць.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?