Бойовики ДНР відмовились від "Новоросії" і натякають, що хочуть в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики ДНР відмовились від "Новоросії" і натякають, що хочуть в Україну

Бойовики ДНР відмовились від "Новоросії" і натякають, що хочуть в Україну
Джерело:  Новини Донбасу

Бойовики ДНР відмовились від ідеї створення «Новоросії» через об'єднання з ЛНР і почали говорити про своє  бажання повернутися в Україну.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Новости Донбасса.

За словами самозваної «голови МЗС ДНР» Наталі Ніконорової, бойовики ДНР співробітничають з ЛНР, «але питання об'єднання на даний момент є не першочерговим».


Також вона додала, що бойовики ЛНР, які також вважають себе самостійною державою, і «будувати наші взаємини ми можемо лиш на договірних засадах».

«Поки ми приводимо наші законодавчі бази у відповідність одне з одним. Але ми сподіваємось на більше, тьбто, якщо це буде федерація, то з набагато більшою кількістю суб'єктів. Ідея «Новоросії» хороша, але…», — сказала вона.


Крім того, Ніканорова додала, що «якщо Київ виконає свої зобов'язання, в чому я сильно сумніваюся, то це буде зовсім інша Україна…».


«Якщо усі наші умови будуть виконані, мешканцям ДНР буде вигідно залишатися у складі України і проблем з військовослужбовцями не виникне. Можливо, частина з них повернеться до своїх довоєнних професій, а частина ввійде у народну міліцію. Також повинні бути створені програми з їхньої адаптації до мирного життя», — заявила вона.

Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше  ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко фактично визнав, що Донбас є територією України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?