Бойовики ДНР використовують реактивні системи "Партизан" для виправдання самообстрілів
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР використовують реактивні системи "Партизан" для виправдання самообстрілів

Бойовики ДНР використовують реактивні системи "Партизан" для виправдання самообстрілів
Джерело:  online.ua

Бойовики так званої ДНР використовують реактивні системи "Партизан" для провокації українських військових та виправдання самообстрілів, що були проведені терористами в районі населеного пункту Безіменне 4 та 9 травня.

Про це заявили у Спільному центрі з контролю та координації, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Прес-центр штабу АТО.

Читайте також: На Донбасі бойовики переміщують на передову військову техніку з парадів - розвідка

"ОРДО продовжують і надалі, всупереч Мінським домовленостям та Міжнародному гуманітарному праву, застосовувати заборонену зброю, а також здійснювати обстріли позицій ЗСУ та ділянок місцевості поблизу населеного пункту Широкине", - йдеться у повідомленні.

За даними штабу, з 11:35 10 травня бойовики 4 рази застосували переносну реактивну систему "Партизан" 122 мм калібру із загальною кількістю 16 пострілів.

"Такі дії з боку НЗФ ОРДО в першу чергу мають на меті виправдати самообстріли своїх позицій, які мали місце 04 та 09 травня цього року у напрямку населеного пункту Безіменне, що видавалися за нібито обстріли з боку ЗСУ, з метою дискредитації ЗСУ та загострення конфліктної ситуації у регіоні", - пояснили у штабі.

"Інтенсивне застосування бойовиками в одному напрямку РСЗВ "Партизан" це прямі провокаційні дії по відношенню до військовослужбовців ЗСУ з метою викликати вогонь у відповідь", - зазначив штаб АТО та підкреслив, що українські військові не піддаються на провокації.

Як повідомляв ONLINE.UA, 9 травня бойовики так званої ДНР заявили, що українські військові обстріляли окуповане Безіменне в час проведення святкового мітингу, в результаті чого постраждали три людини. Проте в штабі АТО спростували цю інформацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?