Бойовики ДНР вимагають допуску на Авдіївський коксохім Ахметова
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР вимагають допуску на Авдіївський коксохім Ахметова

Бойовики ДНР вимагають допуску на Авдіївський коксохім Ахметова
Джерело:  ДАН

Бойовики ДНР вимагають допуску на Авдіївський коксохімічний завод олігарха Ріната Ахметова для проведення "інспекції через екологічну небезпеку".

Про це заявила прес-секретар одиного з ватажків бойовиків ДНР Дениса Пушиліна Вікторія Талакіна, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на один з сепаратистських сайтів.

Читайте також: Авдіївка може стати переломним моментом війни на Донбасі: названа причина

Незважаючи на те, що бойовики ДНР-ЛНР не входять до Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі, періодично вони присутні на засіданнях підгруп в Мінську.

"На думку представників ДНР, розташування Авдіївського коксохімзаводу в зоні бойових дій вимагає надзвичайних негайних заходів через екологічну та радіаційно-хімічну небезпеку, яку він становить для регіону", - заявила Талакіна на засіданні гуманітарної підгрупи 12 квітня.

"Учасники переговорів закликали до якнайшвидших інспекцій подібних підприємств з обов'язковою участю представників "республік", - зазначила прес-секретар Пушиліна і наголосила, що на території коксохіму за час бойових дій розірвалося понад 320 снарядів, а бійці ЗСУ нібито готувалися мінувати завод.

За її словами, на підприємстві нібито знаходяться тисячі тонн токсичних речовин, серед яких: бензол, сірчана кислота, фенол та інші.

Відзначимо, що Авдіївський коксохім стоїть у прифронтовій зоні на підконтрольній Україні території і тому регулярно обстрілюється бойовиками ДНР.

Як повідомляв ONLINE.UA, 6 березня на Авдіївському коксохімічному заводі сталася короткочасна повна зупинка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?