Бойовики ДНР вирішили "будувати економіку" за зразком СРСР: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР вирішили "будувати економіку" за зразком СРСР: з'явилося відео

Бойовики ДНР вирішили "будувати економіку" за зразком СРСР: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Бойовики так званої ДНР збираються розвивати на окупованій території Донецької області планову економіку за зразком економічного порядку, що існував в СРСР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео, опубліковане на Youtube.
Представник економічного крила так званої ДНР Олександр Тимофєєв вважає, що всі рентабельні виробництва повинні бути «державною монополією».
«У галузях з високою рентабельністю, там де і так багато заробітку, повинна бути введена державна монополія. На інших "поверхах" економіки допускаю участь держави з приватним капіталом. Таке опрацювання є. Держава повинна заробляти в вигляді фіскального навантаження на наших комерсантів», - сказав він.

Читайте також: Ватажки ДНР-ЛНР провели таємне засідання з кураторами з Росії - джерело
При цьому, на думку Тимофєєва, планування економіки повинно залежати від статистики.
«Планова економіка не спирається на формулу "попит-пропозиція" - економіка спирається на поняття "план", план формує статистика», - сказав він визнавши, що при такому вигляді економіки можливий дефіцит і постраждає якість товарів.
Представник бойовиків ДНР також вважає, що багатих людей бути не повинно. Зокрема, він виступив проти багатих людей при владі, яких назвав олігархами.
«Людина повинна заробляти стільки, щоб їй вистачало на життя», - зазначив Тимофєєв.


Як відомо, планове господарство - це економічний порядок, при якому матеріальні ресурси перебувають в суспільній власності і розподіляються централізовано, що зобов'язує окремих осіб і підприємства діяти відповідно до централізованих економічних планувань. Планова економіка існувала в СРСР і існує до цього дня в КНДР.
Як повідомляв ONLINE.UA, ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко пригрозив завоювати Великобританію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?