Бойовики "ДНР" висунули Україні нахабну вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Бойовики "ДНР" висунули Україні нахабну вимогу

Бойовики "ДНР" висунули Україні нахабну вимогу
Джерело:  online.ua

Проросійські бойовики "ДНР" вимагають, щоб офіційний Київ обговорив з ними поправки до Конституції України. Представниця незаконного угруповання Наталія Ніконорова цинічно зазначила, що закріплення особливого статусу Донбасу в Конституції для бойовиків є важливою умовою для мирного співіснування з Україною. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

Представниця окупантів наголосила, що Україна має узгоджувати зміни Конституції з терористами.

"Будь-які односторонні неузгоджені зміни до Конституції (України – ред.) не можуть бути визнані виконанням комплексу заходів і є прямим і грубим порушенням домовленостей", - заявила Ніконорова.

В "ДРН" надіяться, що на найближчій зустрічі контактної групи в Мінську 18 грудня їм вдасться погодити всі правки до українського законодавства. Окрім того, Ніконорова додала, що зміни законів "не можуть бути торгом".

"Києву слід нарешті усвідомити, що особливий статус не є предметом для торгу – це важлива умова нашого подальшого мирного співіснування", - цинічно додала вона.

Варто зазначити, що український лідер Володимир Зеленський 16 грудня зареєстрував у Верховній Раді проєкт закону про зміни до Конституції щодо децентралізації. У ньому немає інформації про особливий статус Донбасу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Пристайко пояснив, як буде діяти Україна, якщо Мінські угоди проваляться. Міністр заявив, що Зеленський буде ініціювати введення миротворців ООН на Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?