Бойовики ДНР вперлися щодо відомого вченого: опубліковано відео
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР вперлися щодо відомого вченого: опубліковано відео

Бойовики ДНР вперлися щодо відомого вченого: опубліковано відео
Джерело:  Новини Донбасу

Бойовики ДНР вперто відмовляються відпускати донецького вченого Ігоря Козловського і включати його в списки обміну полоненими, продовжуючи тримати його в ув'язненні вже 10 місяців.
Про це заявив його племінник Денис Козловський, передає ONLINE.UA з посиланням на «Громадське ТБ Донбасу».
«Українська сторона кожну Мінську групу піднімає питання по Ігорю Козловському і кожен раз отримує відповідь, що будуть змінювати тільки «всіх на всіх», — повідомив він.
Також племінник вченого додав, що «на останній зустрічі вони заявили, що не розглядають його як затриманим у зв'язку з конфліктом, тому зі своєї сторони вони його в списки на обмін не включають».


Читайте також: Така "свобода слова" в ДНР: соцмережі насмішила історія з російськими журналістами

«Йому просто продовжують кожен місяць арешт і все», - розповів Козловський.
При цьому досі невідомо, чим саме бойовики звинувачують вченого.



Як відомо, український вчений і громадський діяч, кандидат історичних наук, президент Центру релігієзнавчих досліджень та міжнародних духовних стосунків, керівник Донецького обласного відділення Української асоціації релігієзнавців, президент Донецької обласної громадської організації «Центр Діскавері», керівник Міжнародного центру християнсько-мусульманського діалогу та співробітництва Ігор Козловський зник у Донецьку 27 січня 2016 року.


Читайте також: В мережі жорстко висміяли емблему "спецслужби ДНР": опубліковано фото

За словами дружини Козловського, вчений залишався і не виїжджав з Донецька у зв'язку з тим, що доглядав за хворим сином.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  радник главы СБУ Юрій Тандит розповів, що бойовики ДНР звинувачують Козловського, вченого зі світовим іменем, у незаконному зберіганні зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?