Бойовики ДНР втікають із зони боїв до "братнього народу"
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР втікають із зони боїв до "братнього народу"

Бойовики ДНР втікають із зони боїв до "братнього народу"

Бойовики ДНР залишають свої позиції, відмовляючись брати участь в боях, тікаючи до «братів» з так званої ЛНР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГУ розвідки Міноборони України.
"Не дивлячись на посилені заходи командування 1 АК ВС РФ щодо недопущення дезертирства, тривають випадки самовільного залишення військовослужбовцями передових позицій і розташувань підрозділів, щоб уникнути участі в бойових діях. Окремі чиновники "ЛНР" використовують цю тенденцію для особистого збагачення і доукомплектування особовим складом з'єднань і частин 2 АК (Луганськ) ЗС РФ шляхом надання за грошову винагороду притулку дезертирам з 1 АК, офіційного оформлення нових військових квитків і зарахування їх у списки підрозділів 2 АК", - йдеться в повідомленні.
Читайте також: У ватажків ДНР спалахнув серйозний конфлікт через курей
Розвідка також повідомляє, що з метою приховування реальних втрат і участі громадян Росії у війні на Донбасі, російським окупаційним командуванням надано розпорядження військовим комісарам знищити особисті справи загиблих військовослужбовців 1 АК (Донецьк) ЗС РФ.
"Встановлено факт знищення понад 120 таких особистих справ у військовому комісаріаті м. Горлівки в умовах суворої секретності. Від співробітників установи взяті розписки про нерозголошення цього факту і відомостей про загиблих", - відзначили розвідники.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше розвідка вже фіксувала, що бойовики на Донбасі з числа місцевого населення дезертують зі своєї "армії", тому що не хочуть виконувати накази окупаційного російського командування про обстріл мирного населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?