Бойовики ДНР взяли на озброєння метод гітлерівців: з'явилися деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР взяли на озброєння метод гітлерівців: з'явилися деталі

Бойовики ДНР взяли на озброєння метод гітлерівців: з'явилися деталі

Бойовики так званої ДНР взяли на озброєння досвід гітлерівців у Другій світовій війні і почали створювати "воєнізовані підрозділи самооборони" з цивільного населення.
Про це заявив координатор групи "Інформаційне опір", народний депутат Дмитро Тимчук, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
"На тимчасово окупованій території Донецької області з числа місцевого цивільного населення (з залученням "невоеннообязанных", в тому числі неповнолітніх) створюються "воєнізовані підрозділи самооборони" (попередня назва – "Ратник")", - повідомив він.
За словами Тымчука, "ці підрозділи будуть підкорятися командуванню 1-го Армійського корпусу ДНР".
Читайте також: Новий обстріл бойовиками ДНР мирних мешканців: з'явилося відео наслідків
"Завдання підрозділів – участь у бойових діях з ЗСУ на ділянках, де підрозділу "1-го АК ДНР" з якихось причин не зможуть виконувати бойові завдання або будуть потребувати в екстреному посилення", - додав він.
Депутат зазначив, що створюються бойовиками підрозділу є варіантом гітлерівського Volkssturm – Volkssturm.
Як відомо, загони Volkssturm використовувалися гітлерівцями в останні місяці війни для відбиття атак союзників. Наказ про створення цих підрозділів був підписаний Гітлером у жовтні 1944 року: мобілізації підлягало все чоловіче населення країни у віці від 16 до 60 років.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше на Донбасі сталося збройне зіткнення між бойовиками ДНР та дезертирами, котрі намагалися втекти до Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?