Бойовики ДНР зібралися судити відомого українського вченого
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики ДНР зібралися судити відомого українського вченого

Бойовики ДНР зібралися судити відомого українського вченого

Представник України на переговорах в Мінську Ірина Геращенко

заявила, що терористи ДНР звинувачують схопленого бойовиками донецького вченого Ігоря Козловського в шпигунстві і збираються судити.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Геращенко.


«ОРДЛО обіцяли сьогодні надати інформацію про релігієзнавця Козловського. Сьогодні вони заявили, що історика затримали... за шпигунство, проти нього порушено кримінальні справи і буде суд. І плювати ОРДЛО на всі звернення щодо негайного звільнення літньої людини, історика", - написала вона.


Геращенко також розповіла, що ОРДЛО надали інформацію про утримуваного ними співробітника ООН.


Так само ОРДО обіцяли надати інформацію про утримуваного ними співробітника ООН. Відповідь - теж "феєрична", її повинні знати всі гуманітарні організації: співробітника ООН затримано за злочини, які він скоїв до 2014 року, коли ще не був представником ООН"... Цікаво, за яким законодавством і кодексом? РФ? Фантастичних вигаданих "республік"?", - зазначила Геращенко.


За словами заступника голови парламенту, бойовики вимагають амністію в обмін на звільнення полонених.


"Мами і сім'ї заручників повинні знати цю правду: бойовики вимагають амністію в обмін на звільнення, інакше - нічого не буде... Отже, саме на ОРДЛО і їх ватажках лежить повна відповідальність за зрив звільнення заручників. Ми так і не отримали відповіді на наші пропозиції за списками звільнення. На 66 звернень від української сторони щодо утримання заручників ми отримали тільки 13 відповідей. А тільки знову вислухали шантаж про амністію. До речі, навіть нейтральна і відсторонена місія ОБСЄ, нарешті, визнала, що процес звільнення заручників фактично заблокований вимогою амністії", - повідомила Геращенко.


Вона підкреслила, що в жодній країні світу амністія під час бойових дій не проводиться.


Раніше

Геращенко уже заявляла, що бойовики ДНР і ЛНР на переговорах в Мінську відчайдушно торгуються, не бажаючи звільняти українських заручників і вимагаючи натомість амністії в Україні

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?