Бойовики ДНР зізналися, що імітують обстріли нібито від ВСУ: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР зізналися, що імітують обстріли нібито від ВСУ: з'явилося відео

Бойовики ДНР зізналися, що імітують обстріли нібито від ВСУ: з'явилося відео
Джерело:  Гордон

Французький телеканал France 24 записав репортаж з  окупованого Донецька, де бойовики ДНР чесно зізналися, звідки отримують зброю, і в тому, що імітують обстріли нібито з української сторони.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Гордон".


Під час зйомок супроводжуючий іноземних журналістів представник бойовиків почав домовлятися з терористами, щоби ті імітували обстріл нібито з боку української армії.


"- Що зробимо, як?

- Ну так, типу як українська сторона порушує перемир'я.

- Так, так, їх одягну в українську форму. Ніхто не зрозуміє - трофеїв багато", - звучить діалог бойовиків.


У відповідь на питання, звідки у них стільки зброї, представники так званої ДНР пояснили, що після кожного зіткнення з українською армією вони захоплюють трофеї, яких вистачає, щоб озброїти "до роти". При цьому бойовики не уточнили, як захоплюють боєприпаси українських військових під час артобстрілів. На питання, чи допомагає Росія, один бойовик сказав: "Та ніхто нам не допомагає".


Однак уже терорист з позивним Кордон спростував його слова і в коментарі журналістам зізнався, що бойовикам допомагають.


"Нас підтримують. Ми організувалися в армію. У нас є техніка: "Урали", машини, якась там легка бронетехніка, зброя нам вже поставляється нормально, не те що підібрали у когось, з мисливськими рушницями бігали раніше", - розповів він.


Ще один терорист на умовах анонімності розповів французьким журналістам, що бойовиками командують російські військові.


"Народ - не армія. Армію треба будувати, дисциплінувати, створювати. Саме верховне командування, яке вирішує ці процеси, - воно російське. Його стільки, скільки потрібно, воно обчислюється десятками або сотнями людей. Воно скрізь і ніде. Стандартна практика. Всі знають , всі мовчать", - пояснив бойовик.



Як повідомляв ONLINE.UA,  бойовики ДНР в окупованій Горлівці взяли на озброєння гасло прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва "грошей немає, але ви тримайтеся", і принесли в будинок для людей похилого віку дитячі картинки замість ліків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?