Бойовики "ЛДНР" вдалися до жорстокого рішення проти українців - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики "ЛДНР" вдалися до жорстокого рішення проти українців - що сталося

Бойовики "ЛДНР" вдалися до жорстокого рішення проти українців - що сталося
Джерело:  online.ua

Українська сторона на лінії зіткнення готувала часткове відкриття КПВВ для пропуску людей. Водночас окупаційна адміністрація повністю заблокувала свої блокпости для перетину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Держприкордонслужбу.

За офіційними даними, у понеділок, 15 червня, повинні були запрацювати пункти "Станиця Луганська" та "Мар'їнка".

"Сьогодні, з 11:00 у зазначених контрольних пунктах розпочато пропускні операції, що триватимуть до 14:00. Через КПВВ "Станиця Луганська" на тимчасово окуповану територію України пропущено 5 громадян. Станом на 12:15 прикордонники забезпечили повернення цих громадян на контрольовану територію, оскільки окупанти знову заблокували рух на цьому напрямку", - зазначили у ДПСУ.

Станом на 13:00 біля КПВВ "Мар'їнка" людей не залишилося від початку його роботи.

"Кричущим прикладом цинічного поводження загарбників є те, що російські найманці вже чотири доби утримують перед своїм блокпостом двох людей, вперто не дозволяючи їм проїхати додому. За необхідності прикордонники зі складу Об’єднаних сил готові забезпечити їх повернення на контрольовану територію", - пояснили прикордонники.

Під час минулих вихідних українська сторона частково відновила пропуск людей на "Станиці Луганській". Лінію розмежування перетнули 165 українців, серед яких були 36 абітурієнтів з ОРДЛО. Інші 136 людей їхали у напрямку окупантів та їх не пропустили.

Окупанти пояснювали цинічні дії небажанням поширення коронавірусу в ОРДЛО.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що російські паспорти на окупованому Донбасі дозволили тисячам людей перетинати кордон РФ — країни, де щодня реєструють понад 8 тисяч випадків COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?