Бойовики ЛНР-ДНР видали нові фейки про українські війська
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ЛНР-ДНР видали нові фейки про українські війська

Бойовики ЛНР-ДНР видали нові фейки про українські війська

Бойовики так званих ДНР і ЛНР видали нові фейки про те, що Збройні сили України нібито збираються "знищити" населені пункти в Луганській області, а також поширюють інформацію про "звірства" СБУ щодо бойовиків, які вирішили здатися українським силовикам.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook координатора групи "Інформаційний опір" Дмитра Тимчука.
"Серед жителів Кадіївки (кол. Стаханов) та Алчевська агентура «МГБ ЛНР» поширює чутки про підготовку масованих обстрілів «далекобійної артилерією» ЗСУ, яка вже нібито перекинута в район Кримського та Сокільників. Ряд «джерел» стверджує, що мова йде про «новітні американськы САУ» великого калібру. Згідно з чутками, Київ вирішив «повністю знищити» дані населені пункти (з якою метою - не уточнюється). Виходячи з цієї інформації, імовірна підготовка збройних провокацій бойовиків проти мирного населення під виглядом ЗСУ", - написав він.
За даними Тимчука, в так званій ДНР поширюють інформацію про те, що СБУ нібито заманює бойовиків обіцянкою помилувати, якщо вони відмовляться від участі в терористичній діяльності, розповідаючи при цьому про «звірства карателів».
«МГБ ДНР» посилено шукає розповсюджувачів листівок з інформацією про програму СБУ для бойовиків «На тебе чекають вдома», що розповсюджується на осіб, які добровільно відмовилися від участі в терористичній діяльності і звернулися до правоохоронного органу України з відповідною заявою. Зокрема, подібні листівки останнім часом стали активно з'являтися поблизу місць дислокації «військових частин ДНР» (особливо - північна частина окупованих районів Донецької області). Згідно з доповіддю керівництва «МГБ» ватажкам ДНР, поширення інформації про цю програму СБУ є «серйозною загрозою для морально-психологічного стану» місцевих бойовиків зі складу "1-го АК ДНР", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Донбасі вже говорять: скільки Путін буде пити нашу кров? - капелан з АТО
"Серед бойовиків посилено поширюється інформація, що дана програма дозволяє безболісно повернутися до мирного життя, здавшись силам АТО і склавши зброю, багато бойовиків висловлюють готовність скористатися цим. Крім посиленого пошуку розповсюджувачів листівок, «МГБ ДНР» запропонувало командуванню «1-го АК ДНР» посилити «виховну роботу» з особовим складом по дискредитації подібних пропозицій Києва («інформувати» про «звірства карателів», «підступність і підлість» СБУ, активізувати пропагандистську роботу в підрозділах)", - зазначає Тимчук.
Як повідомляв ONLINE.UA,  в Будьонівському районі окупованого Донецька виявили велику базу зберігання техніки і вибухових речовин російських військ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?