Бойовики ЛНР спеціально обстрілювали Луганськ - одкровення найманця з Білорусі
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ЛНР спеціально обстрілювали Луганськ - одкровення найманця з Білорусі

Бойовики ЛНР спеціально обстрілювали Луганськ - одкровення найманця з Білорусі

Бойовик так званої ЛНР з Білорусі, 43-річний командир взводу розвідки Сергій Бондар розповів, що сепаратисти спеціально обстрілювали Луганськ, влаштовуючи провокації.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на білоруське Радіо Свободи.
Спочатку Бондар потрапив у батальйон бойовиків ЛНР «Зоря», отримавши під своє керівництво взвод розвідки. Там він майже відразу зіткнувся з тим, що самі сепаратисти і беруть участь в обстрілі Луганська.
«Просто на наших очах з "зеленки" йдуть два постріли з міномета. Я з групою якраз був поруч, і ми стали прочісувати "зеленку". Двоє мінометників виходять на нас. Вони бігти - ми стріляємо з усіх стволів. Тут мені дзвінок. Дзвонить особисто Ігор Плотницький - він тоді був міністром оборони. Запитує: ви тепер де? Кажу - накриваємо мінометників в "зеленці". А він наказує: терміново йдіть, терміново на базу. Я кажу, та ви чого? Ми ось-ось їх візьмемо! А він кричить: це наказ, повертайтеся! Ми знімаємось. Приїжджаємо на базу, Плотницький шикує наш взвод і починає кричати: на біса мені такий командир, здати зброю! Я віддаю пістолет, автомат... Я взагалі не розумію, в чому справа, взвод теж нічого не розуміє», - розповідає бойовик.
За його словами, мінометники, яких вони прийняли за українських, насправді були людьми ватажка бойовиків ЛНР Ігоря Плотницького.
«Вже до того була підозра, що мінометники - це люди Плотницького. Це потрібно було, щоб посіяти паніку. Мінометники всі були колишні міліціонери з Луганська. Їх спеціально навчали мінометній справі, а місто вони знали як свої п'ять пальців. Переміщалися на "швидкій", на водовозах, на чому завгодно. Навіть бабуся до нас якось приходила і розповідала: вони просто біля пожежної частини тачку викочують, стріляють два рази з міномета і йдуть», - зазначив білорус.

Читайте також: Ватажок ЛНР розхоробрився, коментуючи загрозу від Туки
Після випадку в «зеленці» Бондар перейшов в так звану банду бойовиків «Бетмен», яку очолював колишній український міліціонер Олександр Бідний (позивний «Бетмен»). Там він отримав нові докази того, що до обстрілу Луганська мають відношення керівники так званої ЛНР.
"Одного разу взяв одного корегувальника особисто. Ми його забрали, закинули в підвал, я склав рапорт. Через три дні мені кажуть, що приїхали люди Плотницького і його забрали - він вже ходить, гуляє по Луганську. Я йду до Бідного, розповідаю все - а він тільки рукою махнув, - повідомив найманець з Білорусі.
Як повідомляв ONLINE.UA, бойовики так званої ЛНР викрали в окупованому Луганську місцевого проукраїнського блогера, який відомий під ніком Edward Ned.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?