Бойовики "ЛНР" ухвалили чергове обурливе рішення проти жителів Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики "ЛНР" ухвалили чергове обурливе рішення проти жителів Донбасу

Бойовики "ЛНР" ухвалили чергове обурливе рішення проти жителів Донбасу
Джерело:  online.ua

Бойовики так званої "ЛНР" продовжують навмисне знущатися над українцями, які проживають на території окупованого Донбасу. З 2 жовтня вони зробили обов'язковою двотижневу обсервацію для всіх людей, що перетинають КПВВ по поверненню з інших держав, однією з яких окупанти вважають і Україну. Виняток бойовики зробили тільки для жителів Росії і українців, які проживають на території так званої "ДНР". Уникнути 14-денного карантину в спеціальних обсерваційних відділеннях зможуть тільки ті, хто надасть на КПВВ негативний ПЛР-тест на COVID-19 - однак, цей тест повинен бути зроблений на території РФ і не раніше, ніж за три дні до прибуття в "ЛНР" . Про нове шокуюче рішення бойовиків повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підконтрольні бойовикам ресурси.

Наказ про нові правила перетину КПВВ в "ЛНР" підписав ватажок бойовиків, призначений Кремлем, Леонід Пасічник. З цього "документу" випливає, що бажаючим заїхати з підконтрольною території України в ОРЛО без обсервації тепер потрібно буде спочатку відправитися в Росію і зробити там платний тест, а повертатися в "ЛНР" вже з російської території. Важливо відзначити, що такий перетин непідконтрольної ділянки кордону між Україною і Росією буде вважатися порушенням українського законодавства і може спричинити за собою штраф в розмірі 1700 гривень.

Важливо відзначити, що це не перше шокуюче рішення ватажка "ЛНР", спрямоване проти українців на Донбасі. 25 вересня Пасічник підписав "указ", яким дозволил перетинати КПВВ "Станиця Луганська" тільки один раз в місяць.

"В'їзд громадян на територію "Луганської народної республіки" з території України і виїзд громадян з території "Луганської народної республіки" на територію України, що мають реєстрацію за місцем проживання на території "Луганської народної республіки", здійснюється за документами, що підтверджує такий факт, не частіше одного разу на місяць", - йдеться в "указі" Пасічника.

Нагадаємо, пішохідний пункт пропуску "Станиця Луганська" є єдиним КПВВ на лінії зіткнення в Луганській області. До 10 листопада українська влада обіцяє відкрити ще два пункти пропуску в Золотому і Щасті, проте підготовка до їх відкриття триває вже довгий час і постійно зривається через бойовиків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 1 жовтня КПВВ "Станиця Луганська" на Донбасі тимчасово закрили. Таке екстрене рішення прийнято через масштабні пожежі, які вирують в Луганській області. Українська влада обіцяє відкрити пункт пропуску 3 жовтня, якщо дозволить ситуація.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?