Бойовики «ЛНР» ув’язнили студента на 6 років за «лайки» проукраїнських постів
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики «ЛНР» ув’язнили студента на 6 років за «лайки» проукраїнських постів

Бойовики «ЛНР» ув’язнили студента на 6 років за «лайки» проукраїнських постів
Джерело:  online.ua

Бойовики терористичної організації «ЛНР» вже рік утримують за гратами студента Сергія Русинова через його проукраїнську позицію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку Східної правозахисної групи.

Студент другого курсу коледжу культури і мистецтв Русинів Сергій Володимирович був затриманий 24 серпня 2018 року в Луганську.

«Сергія затримали за статтею 244 так званого кодексу «ЛНР» за організацію діяльності терористичної групи. За словами так званих слідчих МГБ «ЛНР», Сергій є організатором проукраїнської терористичної групи і активно дотримується проукраїнської позиції», – йдеться у повідомленні.

Однак, за словами правозахисників, насправді Русинів просто був активним користувачем соціальних мереж і лайками підтримував проукраїнські пости.

За це суд терористів засудив Русинова на 6 років позбавлення волі і відправив відбувати покарання в Слов’яносербську колонію №60. Ситуацію погіршує те, що Русинів не внесений до списків на обмін.

«Про нього мало хто знає, але хлопець щиро вірить і підтримує Україну», – підкреслили правозахисники, додавши, що подібний випадок не поодинокий у тимчасово окупованому Донбасі.

Нагадаємо, що протягом минулої доби на Донбасі була зафіксована рекордна кількість обстрілі в з боку бойовиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?