Бойовики на Донбасі направляють удари навіть по своїх родичах: з'явилося фото
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики на Донбасі направляють удари навіть по своїх родичах: з'явилося фото

Бойовики на Донбасі направляють удари навіть по своїх родичах: з'явилося фото
Джерело:  ТСН

За останній тиждень співробітники Служби безпеки України затримали рекордну кількість сепаратистів, що допомагали  бойовикам так званої ДНР і ЛНР  коригувати обстріли навіть власних населених пунктів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  ТСН.

Так, в Бахмуті Донецької області затримали місцеву жительку Юлію, яка передавала бойовикам фото і відео українських військовослужбовців, а також списки затриманих бойовиків, які містилися в Бахмутському СІЗО.


"Коли вантажився військовий ешелон, неподалік стояла жінка, схожа на стурбовану домогосподарку. Вона жартувала з воїнами, ставила наївні питання. А потім подзвонила в Донецьк і відзвітувала "командиру батальйону" бойовиків. Дзвінок перехопили фахівці СБУ. Вони з'ясували, що цей жіночий голос не вперше розповідав бойовикам про переміщення української техніки. І на той момент, не в останній раз", - йдеться в повідомленні.


Коли СБУ почала штурм її житла, вона довго не відкривала двері, встигла замести майже всі сліди, не стерла тільки флешки з розвідданими. У шафі у шпигунки знайшли гранату, про існування якої Юлія не знала, і яку "може, дитина додому принесла".


"Я вчора хотіла підійти, сказати (українським військовим, - ред), знаєш, на дурочку впасти: "Куди ж ви, наші захисники, кидаєте?!". Підійти, поплакати: "Захисники наші, куди ж ви?!". Думаю, може, хоч розкажуть, куди вони. Може, передислокація", - розкрила шпигунка один із способів збору даних в розмові з "командиром 1-го батальйону" бойовиків "Вітром".


"Свою провину визнаю, каюсь, прошу вибачення у солдатів АТО", - після затримання заявила шпигунка Юлія.


Також був затриманий ще один сепаратист, тракторист Михайло Довгих по позивному "Саха", який за власним бажанням жив в Авдіївці, оскільки там з місця його проживання було добре видно позиції ВСУ. "Саха" займався шпигунством для бойовиків і коригуванням артилерійських обстрілів. У мережі з'явилося фото шпигуна.



Встановлено, що в ніч на 30 серпня Долгих коригував обстріли бойовиків по Авдіївці, де проживає його мама. Спочатку сепаратист заперечував причетність до смертей жителів Донбасу, але коли зрозумів, що його родичі могли загинути під обстрілами, визнав, що допомагав бойовикам через бідність.


"Я каюсь. Але я втратив роботу і дітям відриваю практично все", - сказав "Саха".


Також він пояснив, що допомагати в коригуванні ворожих обстрілів вирішив після заробітків в Росії, де за місяць скотинячого ставлення до нього роботодавці заплатили йому 8,5 тис грн, в той час як в Україні він отримував 3 тис грн.



Як повідомляв ONLINE.UA,  в окупованій Ясинуватій СБУ затримала чоловіка, який передавав бойовикам дані про місцезнаходження ВСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?