Бойовики на Донбасі приводять війська в повну бойову готовність
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики на Донбасі приводять війська в повну бойову готовність

Бойовики на Донбасі приводять війська в повну бойову готовність
Джерело:  online.ua

15 грудня український капітан Михайло Шаравара, з посиланням на дані Головного управління розвідки Міністерства оборони, виступив з терміновою заявою - він офіційно повідомив, що російсько-окупаційні війська почали активне приведення військ у повну бойову готовність. При цьому він зазначив, що ситуація в районі проведення операції повністю контрольована підрозділами зі складу Об'єднаних сил, незважаючи на те, що російсько-окупаційні війська нарощують обстріли і провокації в порушення режиму припинення вогню. Капітан звернув увагу на те, що українські бійці продовжують дотримуватися умов повного і всеосяжного режиму припинення вогню і уважно стежать за всіма діями ворога на Донбасі. За словами Шаравара 15 грудня проросійські сили двічі порушили режим припинення вогню - вони відкривали вогонь в районі Авдіївки і Водяного. Напередодні ворог чотири рази порушував режим перемир'я. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на дані Міністерства оборони України.

"Командування оперативного угруповання російських окупаційних військ продовжує нарощувати заходи бойової підготовки. Зокрема, на цьому тижні на полігонах тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях противником одночасно проводяться збори з розрахунками протитанкових ракетних комплексів, снайперами, кулеметниками, гранатометниками, операторами технічних засобів розвідки розвідувальних підрозділів і безпілотних літальних апаратів артилерійських підрозділів ", - повідомили в Міноборони.

Уточнюється, що збори і навчання бойовиків контролюють офіцери управління 8 армії (Новочеркаськ) Південного військового округу ЗС РФ, які прибули на Донбас для підготовки збройних формувань частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК.

Важливо додати, що бойовики все частіше порушують режим припинення вогню і провокують українських морських піхотинців, які тримають оборону на Приазов'ї. Бійці ЗСУ розповідають, що порівнюючи з початком режиму припинення вогню, інтенсивність ворожих обстрілів зростає - окупанти все частіше використовують зброю забороненого калібру і безпілотні літальні апарати.

Як відомо, українська влада розглядає можливість введення плану Б щодо врегулювання збройного конфлікту на Донбасі, оскільки 9 грудня минули нормандські домовленості Путіна і Зеленського, достагнуті на саміті в Парижі. Втім, в РНБО і Генштабі ЗСУ не бачать необхідності і можливості захоплення Донбасу силою, так як такий варіант не допоможе повернути мир на Схід України. Нещодавно стало відомо, що 7 грудня 2019 року перед засіданням в Парижі відбулося закрите засідання РНБО, де було прийнято 5 варіантів по Донбасу, які будуть реалізовуватися в залежності від того, як буде розгортатися ситуація в нашій країні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Верховна Рада продовжила закон про особливий статус Донбасу до 31 грудня 2021 року проти чого виступав Путін. Але в ТКГ вважають, що рішення нардепів буде сприяти мирному врегулюванню ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей відповідно до політичних домовленостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?