Бойовики обстріляли дитячий садок у Станиці Луганській
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики обстріляли дитячий садок у Станиці Луганській

Бойовики обстріляли дитячий садок у Станиці Луганській
Джерело:  online.ua

17 лютого близько дев’ятої ранку, російські бойовики здійснили артилерійський обстріл Станиці Луганської. Снаряд потрапив у дитячий садок. 

Джерело: фонд Повернись живим, гуманітарна місія "Проліска", ООС

Російські окупанти обстріляли Станицю Луганську

У результаті обстрілу з важкого артилерійського озброєння, снаряди пошкодили дитячий садок, де на момент обстрілу перебували діти. За різними повідомленнями, двоє чи троє цивільних отримали контузії, проте діти не постраждали.

Сторож, прачка та помічниця вихователя отримали контузії. Їх доправили до лікарні, люди знаходяться у шоковому стані. Серед дітей поранених та травмованих немає. Бо снаряд влучив у музичну залу, де не проходили заняття, - повідомив голова Станично-Луганської селищної ВЦА Альберт Зинченко.

Половина міста залишилася без електроенергії.

У штабі ООС повідомили, що військовослужбовці операції Об’єднаних сил оперативно евакуювали мирних мешканців в укриття.

Сьогодні близько 9 ранку російські окупанти обстріляли Станицю Луганську, внаслідок чого один з снарядів влучив у дитячий садочок, де на той момент були діти. За попередніми даними, малеча не постраждала, а контузії отримали двоє виховательок закладу, - повідомили у "Повернись живим".

За інформацією ЗМІ, Україна попросила про режим тиші, але не отримала відповіді від російських бойовиків.

16 лютого окупанти обстріляли село Катеринівка Луганської області. Ніхто із мирних жителів не постраждав. Снаряд пошкодив будинок, де проживає подружжя похилого віку, було пошкоджено вікно та стіну на кухні.

Нас дивом не поранило, але страху зазнали. Коли почали стріляти, сховалися у підвалі та перечекали там, — розповіла постраждалі.

Нагадаємо, що за минулу добу бойовики порушили тишу 8 разів, ніхто з українських військових не постраждав.

Також американська розвідка повідомляє, що попри заяви РФ про відвід військ від кордону з Україною, російських військ стало більше на 7 тис військовослужбовців. Ці війська, за словами США, висуваються на бойові позиції, що викликає стурбованість.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?