Бойовики ОРДЛО посилили обмеження мешканцям Донбасу: що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики ОРДЛО посилили обмеження мешканцям Донбасу: що відомо

Бойовики ОРДЛО посилили обмеження мешканцям Донбасу: що відомо
Джерело:  online.ua

Командування російсько-окупаційних військ ОРДЛО посилило обмеження по пересуванню місцевих жителів Донбасу. Додаткові обмеження також введені на переміщення автотранспорту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр Міністерства оборони України.

Під час брифінгу представник прес-служби Міноборони України Максим Праута повідомив, що бойовики ОРДЛО посилили обмеження під приводом заходів нібито з протидії "українським диверсантам". Також за даними Головного управління розвідки, так звані "правоохоронці" почали масово затримувати людей, які не мають паспортів "ЛНР" і "ДНР". Їх звинувачують в "нелояльності" до окупаційного режиму.

Крім того, за даними розвідки, російські окупанти почали посилену бойову та мобілізаційну підготовку військ на території ОРДЛО. При цьому місцевому населенню бойовики це подають у вигляді спотвореної інформації, виправдовуючи свої дії нібито необхідністю протидії терористичним настроям української сторони, яка хоче вирішити конфлікт на Донбасі "силовим шляхом".

"Таким чином противник намагається нав'язати суспільству переконання про наміри України "силовим шляхом вирішити конфлікт на Донбасі", а також посилити антиукраїнські настрої серед місцевого населення", - уточнив Праута.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що окупаційне командування направило в ОРДЛО підрозділи диверсантів і снайперів, щоб ті вели "партизанську війну" проти України. За інформацією розвідки Міноборони України, такі угруповання пройшли підготовку протягом трьох місяців під Ростовом. Паралельно з цим в так званих "ДНР" і "ЛНР" активізують ДРГ "загального профілю".

Раніше повідомлялося, що бойовики в ОРДЛО готують нову провокацію. Там вже почали командно-штабні навчання бойовиків "ЛДНР" з опрацювання мобілізації, до яких залучають осіб, які вже отримали російські паспорти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?