Бойовики ОРДЛО висунули нову безсоромну вимогу Україні - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики ОРДЛО висунули нову безсоромну вимогу Україні - що відбувається

Бойовики ОРДЛО висунули нову безсоромну вимогу Україні - що відбувається
Джерело:  online.ua

На Сході України проросійські сили вирішили влаштувати нову провокацію та неочікувано висунули нахабні умови офіційному Києву. Бойовики тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей почали вимагати, щоб КПВВ на Донбасі перетинали лише за попередньо узгодженими списками з подальшою самоізоляцією або обсервацією. Цю інформацію вже підтвердило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, а також керівник відділу комунікацій зі ЗМІ адміністрації ДПСУ Олег Бойко, передає ONLINE.UA.

"Підконтрольна РФ окупаційна "влада" висунула абсолютно неприйнятні умови: заявила про готовність випускати людей на вільну частину Донбасу, але впускати назад тільки за попередньо узгодженими списками з подальшою самоізоляцією або обсервацією", - йдеться в повідомленні відомства.

Варто звернути увагу на те, що 10 червня в Україні дозволили в обмеженому режимі роботу двох КПВВ на Донбасі – "Марїнка" (Донецька область) та "Станиця Луганська" (Луганська область) – для руху громадян з соціально-гуманітарною метою. За словами представників української влади, про це рішення завчасно повідомили бойовиків, однак останні "синхронно відмовилися розблокувати рух через лінію розмежування з однаковими неадекватними поясненнями". Що важливо розуміти,  на окупованому Донбасі наразі проживають понад 280 тисяч громадян, які мають можливість отримати пенсії і соціальні виплати на території підконтрольній уряду. У МінТОТ звернули увагу окупантів на те, що формування і узгодження списків на таку кількість людей є недоцільним.

"Подібна реакція бойовиків пояснюється небажанням випускати з окупації дітей, які збираються навчатися в українських вишах", - припускають представники міністерства.

Не можна також забувати про те, що 12 червня український уряд вирішив відновити з 15 червня роботу всіх КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованим Росією Кримом. Окупанти в Криму з 15 червня збираються послабити карантинні обмеження, у тому числі – для приїжджих з регіонів Росії. Начальник відділу комунікацій зі ЗМІ адміністрації ДПСУ Олег Бойко підтвердив дані, що поки жодну особу бойовики не пропустили.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що представник ОРДЛО у ТКГ Сергій Гармаш нарешті пояснив, що насправді зараз відбувається на Сході України — важливі подробиці  можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?