Бойовики побоюються, що ЗСУ "двома ударами" витіснять їх на територію Росії - Тимчук
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики побоюються, що ЗСУ "двома ударами" витіснять їх на територію Росії - Тимчук

Бойовики побоюються, що ЗСУ "двома ударами" витіснять їх на територію Росії - Тимчук
Джерело:  apostrophe.ua

Народний депутат та координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук заявив, що Росія та підтримувані нею бойовики на Донбасі бояться наступу української армії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Апостроф.

За словами Тимчука, про це свідчить обладнання укріпрайонів у глибокому тилу бойовиків.

"Ми бачимо й на практиці, що на тому ж Новоазовському напрямку ще рік тому були обладнані два повноцінних укріпрайони, тобто райони оборони. Ми бачимо, що такі ж райони оборони створюються у глибокому тилу, фактично, у бойовиків – район Макіївки, туди, на Шахтарськ, у Луганській області - південь Стаханова", - сказав він в інтерв'ю виданню.

Читайте також: На окупованому Донбасі бойовики продовжують розкрадати зброю та боєприпаси - розвідка

За його словами, бойовики побоюються, що українські війська "двома ударами" витіснять їх на територію Росії.

"Вони тому й чіпляються, створюють цілі райони оборони саме через те, що дуже сильно бояться, що Збройні Сили України проведуть таку операцію і протягом, думаю, 5-6 днів вийдуть на кордон Російської Федерації", - зазначив нардеп, додавши, що при оптимістичному сценарії це може статися ще швидше.

Тимчук також зазначив, що бойовики не зможуть провести успішну наступальну операцію без допомоги російських кадрових військ, та додав, що в зоні АТО українська армія має чисельну перевагу.

"Якщо говорити про баланс сил, то ЗСУ мають, я б сказав, надлишкові сили, навіть за тактичним нормативами – 1:3 оборонців проти наступаючої сторони. На стратегічному рівні співвідношення може бути навіть 1:1,5", - наголосив він.

Тимчук вважає, що наступ української армії на Донбасі є питанням політичної волі, але, за його словами, українська влада зв'язана в діях мінським процесом.

Як повідомляв ONLINE.UA, агенти ФСБ РФ на Донбасі продовжують вести активну роботу по залученню бойовиків ЛНР з числа місцевих жителів до участі у військовому конфлікті на території Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?