Бойовики погодилися включити вченого Козловського до списків полонених на обмін - Геращенко
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики погодилися включити вченого Козловського до списків полонених на обмін - Геращенко

Бойовики погодилися включити вченого Козловського до списків полонених на обмін - Геращенко
Джерело:  online.ua

Бойовики так званих ДНР-ЛНР на окупованому Донбасі погодилися включити в остаточні списки полонених на обмін українського вченого Ігоря Козловського, якого засудив "військовий трибунал ДНР".

Про це на своїй сторінці у Facebook написала представник України у Тристоронній контактній групі (ТКГ), віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє ONLINE.UA.
"Інша сторона, нарешті, пообіцяла, в т. ч. в форматі ТКГ, що при узгодженні остаточних списків до них включать І. Козловського", - написала вона.

За словами Геращенко, бойовики продовжують зволікати з обміном, вигадуючи надумані причини для цього, через що неможливо узгодити остаточні списки полонених і дату їхнього звільнення.

Читайте також: Західні правозахисники вимагають звільнити відомого в'язня ДНР

"ОБСЄ визнала, що верифікація пройшла за всіма міжнародним стандартами і нормами гуманітарного права, при дотриманні конфіденційності. Ми наполягли на участі в засіданні Обмудсмена В. Лутковської, яка засвідчила дотримання всіх цих норм. Ми наполягали сьогодні підвести риску під верифікацією і рухатися далі, узгодити остаточні списки і дату звільнення. Інша сторона, натомість, продовжує тягти волинку і вимагає уточнення ще по деяким прізвищам", - написала Геращенко.

Нагадаємо, бойовики аргументували затримання і суд над Козловським тим, що він – "особливо неблагонадійний громадянин, бо мав контакти з низкою заборонених у так званій ДНР організацій, зокрема, членами партії "Свобода" у 2014 році".

Раніше повідомлялося, що Тристороння контактна група узгодила, які особи, що здійснили злочини проти України, можуть бути помилувані заради звільнення українців, які незаконно утримуються на окупованих територіях Донбасу. 
Як повідомляв ONLINE.UA, 3 травня так званий "військовий трибунал ДНР" засудив полоненого українського вченого Ігоря Козловського до 2 років та 8 місяців позбавлення волі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?