Бойовики посилили тиск на власників авто з українськими номерами: шокуючі подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики посилили тиск на власників авто з українськими номерами: шокуючі подробиці

Бойовики посилили тиск на власників авто з українськими номерами: шокуючі подробиці
Джерело:  news.liga.net

Бойовики так званої "ЛНР" продовжують придумувати схеми заробітку на місцевих жителях. Після введення "своїх" паспортів вони вирішили змусити перереєструвати автомобілі з українським номерами в місцевих підрозділах ДАІ. Мешканці окупованого Донбасу повідомляють, що окупанти погрозами змушують змінювати номери на авто навіть тих, хто це робити не хоче. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Liga.net.

Відомо, що за порушення строків перереєстрації авто з українськими номерами жителям "ЛНР" ввели чималі штрафи. Ці терміни спливали в кінці 2019 року, але бойовики вирішили продовжити їх до березня 2020 року. За відмову міняти номери українського зразка на зразки так званої "ЛНР" загрожують штрафами до 2000 рублів (близько 700 гривень).

"Змушують змінювати, тому і черги великі, але українські автономери не забирають. "Послуга" офіційно коштує близько 1000 рублів, в іншому випадку загрожують машини відправити на штрафмайданчик", - розповідають місцеві жителі, шоковані свавіллям окупантів.

Вони підкреслюють, що багато хто побоюється можливого введення штрафів.

"Тут особливо і грошей немає. А ще платити штрафи, тому і біжать отримувати нові автономери, навіть ті, хто не збирався", - говорять луганчани.

Мешканці "ЛНР" нагадали, що зараз за керування транспортним засобом, не зареєстрованим в установленому окупантами порядку, передбачено штраф у розмірі від 500 до 800 російських рублів (близько 250 грн). При повторному "правопорушенні" розмір штрафу збільшується від 3000 до 5000 російських рублів (приблизно 1700 гривень) або позбавлення права керування на строк від одного до трьох місяців.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що окупанти Криму ввели аналогічні штрафи за керування авто з українськими номерами. Мешканців анексованого Криму, які не поміняли на своїх авто українські номери на російські, штрафують на суму 800 рублів з вимогою перереєструвати авто протягом 10 днів. За повторне аналогічне порушення автовласникам виписують штраф на 5 тисяч рублів, а також позбавляють права керувати транспортним засобом на строк від 1 до 3 місяців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?