Бойовики поставили Україні черговий зухвалий ультиматум по Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики поставили Україні черговий зухвалий ультиматум по Донбасу

Бойовики поставили Україні черговий зухвалий ультиматум по Донбасу
Джерело:  online.ua

Так звана "влада ДНР" поставила Україні черговий зухвалий ультиматум. Там заявили, що не допустять проведення виборів на Донбасі, поки Київ не закріпить в Конституції закон про особливий статус окупованих територій і не припинить переслідувати та карати бойовиків, які брали участь в бойових діях. Про це заявила представниця незаконного угруповання Наталія Никонорова, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

Як і раніше окупанти продовжують вимагати, щоб закон про особливий статус Донбасу українська влада погоджували з ними, інакше вони не визнають його. Також бойовики наполягають на тому, щоб Україна прийняла спеціальний закон для проведення місцевих виборів і також винесла його на обговорення за стіл переговорів з терористами.

"Жоден з проєктів згаданих актів Київ на узгодження контактної групи не надавав, хоча, згідно з комплексу заходів, всі ці документи повинні бути погоджені з нами", - заявила Никонорова.

Варто зазначити, що Україна твердо стоїть на своїй позиції по Донбасу і виборів на тимчасово окупованих територіях. В офіційному Києві не погоджуються на проведення виборів, поки Росія не виведе всіх незаконних військ з регіону і не передасть контроль над українсько-російським кордоном Україні.

Нагадаємо, на переворах в нормандському форматі в Парижі 9 грудня 2019 року президент України Володимир Зеленський і російський глава Володимир Путін піднімали питання виборів на Донбасі. Український глава пропонував організувати вибори буквально через півтори доби після виведення іноземних військ з ОРДЛО. Путін не погодився з такою ідеєю і відмовився повертати під український контроль неподвласний Києву відрізок кордону України з РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін поставив новий ультиматум Україні по Донбасу. Після переговорів з Меркель у Москві він заявив, що альтернативи мінським угодам немає і поставив вимогу, що Київ прийняв закон про особливий статус Донбасу на безстрокової основі та закріпив його в Конституції України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?