Бойовики влаштовують нові провокації на Донбасі - ЗСУ жорстко відповіли
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики влаштовують нові провокації на Донбасі - ЗСУ жорстко відповіли

Бойовики влаштовують нові провокації на Донбасі - ЗСУ жорстко відповіли
Джерело:  online.ua

Проросійські сили на Донбасі регулярно влаштовують нові провокації. Так, протягом 25 березня путінські війська 9 разів порушили режим припинення вогню. Окупанти обстріляли позиції бійців ЗСУ із забороненої мінськими домовленостями зброї. Ворог на Сході України гатив із мінометів калібру 120 та 82 міліметри, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Згідно з останніми даними, ніхто з українських воїнів в результаті обстрілів не постраждав - втрат немає. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на штаб ООС.

Українські бійці розповідають, що районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" зафіксовано 5 обстрілів з боку ворога: двічі поруч з Авдіївкою – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; поблизу Водяного – з мінометів калібру 82 міліметри та гранатометів різних систем; біля Красногорівки – з ручного протитанкового гранатомета; поруч з Пісками – з 82-міліметрового міномета та автоматичного станкового гранатомета.

Окрім того, 4 рази окупанти відкривали вогонь у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ": двічі поблизу Новолуганського – з 82-міліметрового міномета, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; неподалік Оріхового – з міномета калібру 120 міліметри; поруч з Кримським – зі 120-міліметрових мінометів.

Варто звернути увагу на те, що відповідь на нові провокації проросійських сил з боку ЗСУ не забарилася - українські воїни на вогневу активність противника відповіли прицільним вогнем із наявних засобів.

Також зазначається, що від початку поточної доби, 26 березня, путінські війська обстріляли позиції ЗСУ недалеко від Павлополя – з 82-міліметрового міномета. Українські воїни вжили усі необхідні для припинення вогневої провокації заходи. Втрат немає.

Окрім того, штаб ООС наголошує, що випадків захворювання на коронавірус серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксували.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  українські бійці відпрацювали нові специфічні маневри  по веденню війни на Донбасі. Вони освоїли новий тактичний прийом під назвою "танкова карусель".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?