Бойовики влаштовують збройні сутички з цивільними на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики влаштовують збройні сутички з цивільними на Донбасі

Бойовики влаштовують збройні сутички з цивільними на Донбасі
Джерело:  online.ua

За даними української розвідки, окупанти з ОРДЛО проводять масштабну мобілізацію серед місцевого населення.

Джерело: Facebook-сторінка Головного управління розвідки

Ситуація на Донбасі загострюється

Українські розвідники повідомляють, що через мережу вербувальних центрів ворог проводить набір найманців, а пунктах тимчасового перебування проросійських найманців спостерігається суттевє загострення соціальної ситуації, включаючі збройні сутички бойовиків з місцевими жителями.

Розвідка повідомляє, що окупанти не можуть забезпечити комплектування збройних підрозділів достатньою кількістю новобранців з рядів місцевих жителів.

Зважаючи на зазначене, противник активізував набір найманців через мережу вербувальних центрів на території РФ з направленням їх для проходження служби за контрактом через неконтрольовані Україною ділянки кордону, - повідомляє розвідка.

Розвідники також повідомляють про часті сутички із застосуванням зброї між місцевими жителями та російськими найманцями.

Тим часом у МЗС України відреагували на скандальний інцидент з публікацією видання Reuters, яке назвало проросійських окупантів на Донбасі сепаратистами.

Reuters, на Донбасі не сепаратисти, а російська окупаційна адміністрація. Увага до російських "довірених осіб" створює фальшиву реальність, підриває зусилля із притягнення Росії до відповідальності за свої злочини. Коли йдеться про європейську безпеку, відповідальна журналістика відіграє вирішальну роль, - заявив спікер МЗС України Олег Ніколенко.

Ситуація на Донбасі 

За минулу добу проросійські окупанти 5 разів порушували режим тиші, відкриваючі вогонь по позиціях українських військових у районі населених пунктів Південне, Водяне, Невельске та Піски.

У наслідок обстрілів поранення отримав один український військовослужбовець.

За минулу добу підрозділами поліції, що задіяні в операції Об’єднаних сил, перевірено 3736 транспортних засобів, 4005 осіб, 1 особу - на причетність до збройних формувань Російської Федерації, а також виявлено 34 адміністративні правопорушення та розкрито 37 злочинів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?