Бойовики ДНР застосували артилерію неподалік Маріуполя - штаб АТО
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики ДНР застосували артилерію неподалік Маріуполя - штаб АТО

Бойовики ДНР застосували артилерію неподалік Маріуполя - штаб АТО
Джерело:  online.ua

12 травня бойовики так званих ДНР-ЛНР 54 рази обстріляли позиції сил АТО на Донбасі, застосувавши на Приморському напрямку біля Маріуполя артилерійські системи 122-мм калібру.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО.

Читайте також: Бойовики на 750% збільшили кількість забороненої зброї на Донбасі — ОБСЄ

Стало відомо, що внаслідок обстрілів поранено трьох українських бійців.

"Неподалік Талаківки (приблизно у 20 км від Маріуполя - ред.) ворог застосував артилерійські системи калібру 122 мм", - йдеться у заяві штабу.

"Приморський напрямок. Проросійські незаконні збройні формування ввечері продовжили обстрілювати опорні пункти сил АТО в районі Широкиного, Водяного, Павлополя, Гранітного, Гнутового, Чермалика та Новотроїцького. Там бойовики здебільшого використовували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети різних систем. Подекуди вели вогонь й ворожі снайпери. Окрім того, українські позиції біля Широкиного потрапили під вогонь з мінометів калібру 82 мм та озброєння БМП. З такого ж озброєння противником були обстріляні опорні пункти сил АТО в районі Мар'їнки та Красногорівки", - розповіли у штабі.

"Донецький напрямок. Проросійські бандформування відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм та 120 мм по наших позиціях в районі Новолуганського та Луганського. З 82-мм мінометів били по околицях Авдіївки, позиціях біля Кам'янки. Ці ж ділянки фронту, а також опорні пункти сил АТО в районі Пісків, Верхньоторецького та Новгородського бойовики обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - сказано у зведенні.

На Луганському напрямку бойовики "ЛНР" також застосували міномети різних калібрів, гранатомети та стрілецьку зброю. Більшість обстрілів відбулася ввечері.

"Ввечері підрозділи російсько-терористичних військ обстріляли з гранатометів різних систем українських воїнів біля Новоолександрівки та Кримського. Поблизу Новозванівки бойовики били по позиціях ЗС України з великокаліберних кулеметів, автоматичних станкових гранатометів та 120-мм мінометів. А в районі Новотошківського незаконні збройні формування застосовували проти наших захисників міномети калібру 82 мм, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю", - розповіли у штабі АТО.

Як повідомляв ONLINE.UA, на Донбасі воїни АТО взяли в полон бойовика так званої ЛНР, який розповів про безчинства, які відбуваються на окупованих територіях, та звірячі порядки у бандах терористів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?