Бойовики зізналися, що відправив Путін в гумконвої для ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики зізналися, що відправив Путін в гумконвої для ОРДЛО

Бойовики зізналися, що відправив Путін в гумконвої для ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Кілька днів тому стало відомо, що команда глави Кремля Володимира Путіна в черговий раз незаконно направила так звану "гуманітарну допомогу" на окупований Донбас. Але як виявилося, "гумконвой", що прибув у ОРДЛО, не привіз вакцину від коронавіруса, яку обіцяв Путін. Замість вакцини проти COVID-19 "Супутник V" прийшла вакцина від сезонного грипу. Втім місцеві медики були цьому навіть раді, так як провальні випробування російської вакцини на представниках незаконних збройних формувань на Донбасі, на яких вирішили перевірити ефективність препарату, показали, що вакцина не працює. Що відправив Путін в ОРДЛО замість обіцяної вакцини від коронавіруса повідомляє Telegram-канал Вільнодумець з посиланням на представників так званого "МОЗ ДНР", передає ONLINE.UA.

"У гумконвої з Росії замість обіцяної вакцини від коронавируса" Супутник V ", яку у всю анонсувало керівництво "ДНР", прийшла вакцина від сезонного грипу. У зв'язку з останніми результатами тестування цієї вакцини в 1 АК, в МОЗ "ДНР" це сприйняли більше з радістю, ніж з прикрістю, тому як в першу чергу планувалася вакцинація медперсоналу "ДНР" .За словами одного з працівників МОЗ "ДНР", причина непостачання вакцини від коронавіруса банально проста: на даний час в Росії немає достатньої кількості потужностей для виробництва вакцини "Супутник V" навіть для внутрішніх потреб ", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, місяць тому під контролем вірусологів з Москви серед бойовиків провели вакцинацію від коронавіруса препаратом "Супутник V" під виглядом щеплення від сезонного грипу. В результаті 11 осіб з 20 піддослідних "добровольців" захворіли коронавірусом, при чому двоє переносять хворобу в тяжкій формі. Після щеплення також зафіксований один летальний результат з 90% ураженням легень, а у трьох бойовиків виникли проблеми з нирками і їх довелося госпіталізувати.

Важливо відзначити, що влада України висловила протест через так званий "гуманітарний конвой", який Росія направила на непідконтрольну Києву територію ОРДЛО. Справа в тому, що переміщення вантажу проводилося через російські прикордонні пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган" і закриті Україною пункти пропуску "Ізварине" і "Успенка". Крім того, в МЗС поскаржилися, що російська сторона зробила неможливим здійснення українськими прикордонниками та митниками обов'язкових контрольних процедур, передбачених законодавством нашої країни і нормами міжнародного права, в тому числі двосторонніми міжнародними договорами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі зізналися, чому Путін не прищепився від коронавіруса вакциною Супутник V. За словами Пєскова, Путін не вакцинується російським препаратом, тому що він не сертифікований. Виявляється, для російського президента важливо отримати реальні результати випробувань вакцини, так як він не може дозволити собі ризикувати власним здоров'ям і бути добровольцем поки очолює Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?