Бойовики знову залишили без світла місто і важливий об'єкт на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики знову залишили без світла місто і важливий об'єкт на Донбасі

Бойовики знову залишили без світла місто і важливий об'єкт на Донбасі

Після обстрілів Авдіївки з важкого озброєння бойовиками так званої ДНР місто знову залишився без світла, знеструмлена також Донецька фільтрувальна станція, яка забезпечує водою понад 200 тисяч осіб.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомлення штабу АТО.
"Тільки що Авдіївка знову залишилася без електропостачання. Мобільний зв'язок працює з перебоями. При цьому вода в будинку поки що подається", - відзначили військові.
Крім того, повідомляється, що "критичні об'єкти інфраструктури міста приєднуються до електрогенератора".
Читайте також: Обстріли на Донбасі продовжуються: з'явилися нові фото наслідків
У свою чергу, голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що лінія електропередач біля Авдіївки була пошкоджена близько 16 години неділі.
Також він повідомив, що без електрики залишилися Авдіївський коксохімічний завод і Донецька фільтрувальна станція, яка забезпечувала водою понад 200 тисяч осіб.
Пізніше українська сторона Спільного центру контролю і координації повідомила про евакуацію співробітників Донецької фільтрувальної станції.
"Збройними Силами України невідкладно вжито вичерпних заходів щодо надання гарантій безпеки для життя і здоров'я працівників товариства з обмеженою відповідальністю "ДТЕК Високовольтні мережі" для обстеження та проведення аварійно-відновлювальних робіт. Також о 17:45 було введено режим тиші і здійснена евакуація персоналу Донецької фільтрувальної станції", - йдеться в повідомленні.
У СЦКК також повідомили, що протягом 5 березня, незважаючи на домовленості про встановлення режиму тиші у районі ДФС, бойовики випустили по околицях Авдіївки, позицій ВСУ і ключових об'єктах інфраструктури 27 снарядів калібру 125 мм, 23 міни калібру 120 мм та 49 мін калібру 82 мм.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше  бойовики ДНР і ЛНР заявили про свою пропозицію щодо припинення вогню на Донбасі, а в штабі АТО повідомили, що за цей же час українські позиції зазнали понад полусотням обстрілу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?