Бойовики зробили заяву по затриманому на Донбасі військовому РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Бойовики зробили заяву по затриманому на Донбасі військовому РФ

Бойовики зробили заяву по затриманому на Донбасі військовому РФ
Джерело:  online.ua

Представники бойовиків так званих ДНР і ЛНР в рамках скайп-конференції мінської гуманітарної групи заявили про необхідність звільнення російського контрактного військовослужбовця Віктора Агєєва, який був затриманий на Донбасі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook заступника голови Верховної Ради, представника України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Ірини Геращенко.

Читайте також: Суд Росії виніс вирок українському в'язневі Путіна

За словами політика, на даний момент в полоні у бойовиків знаходиться 137 українців, незважаючи на те, що офіційно терористи визнають факт утримання тільки 71 з них.

При цьому бойовики ДНР-ЛНР виключили з пропонованого списку до звільнення полонених близько 20 кримінальних злочинців, проте все ще хочуть амністії 45 осіб, які не мають ніякого відношення до подій на Донбасі.

"Пікантний момент - ОРДЛО включили в свої вимоги звільнення російського "потіряшку", кадрового військового армії Росії Агєєва, типу це "ополченець", - зауважила Геращенко. - Тут позиція України однозначна - це військовий злочинець".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко вимагав у російського лідера Володимира Путіна повного виведення озброєнь з АТО, припинення вогню і розведення сил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?