Бойовиків-вагнерівців повернули в Росію - шокуюче рішення Лукашенка
Категорія
Світ
Дата публікації

Бойовиків-вагнерівців повернули в Росію - шокуюче рішення Лукашенка

Бойовиків-вагнерівців повернули в Росію - шокуюче рішення Лукашенка
Джерело:  online.ua

Білоруська зважилася на приголомшливий вердикт стосовно кремлівських найманців, яких затримали нещодавно неподалік від Мінська. Усю группу бойовиків, як вважається, приватної військової компанії "Вагнер" відправили до РФ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

За даними російської генпрокуратури, бойовики, яких асоціюють з напряму з Кремлем, вже на батьківщині.

У відомстві додали, 32 осіб з паспортами РФ звільнили відповідно до клопотання генпрокурора Ігоря Краснова від 5 серпня у порядку, який встановила Мінська Конвенція про правову допомогу й правові відносини з цивільних, родинних та кримінальних справ.

Водночас відомо про одного найманця, який залишився на території Білорусі. Він має громадянство цієї республіки.

"Передача зазначених осіб здійснена в суворій відповідності з нормами міжнародного права і національного законодавства Російської Федерації та Республіки Білорусь, в тісній взаємодії органів прокуратури наших країн. Компетентні органи Російської Федерації продовжать розбиратися з ситуацією, що склалася навколо цих громадян", - наголосили в генпрокуратурі.

Нагадаємо, затримання сталося наприкінці липня. Особисто президент Олександр Лукашенко звинуватив бойовиків у зв'язку з Кремлем та наголосив, що ті нібито збиралися руйнувати його режим та влаштовувати масові заворушення.

Пізніше з'ясувалося, що серед затриманих - громадяни України, які воювали проти ЗСУ на Донбасі. Українська сторона звернулася нещодавно по їх екстрадицію. До того посла Києва викликали в МЗС республіки для уточнення ситуації.

Як повідомляв ONLINE.UA, після всіх гучних змін на адресу Росії, яка умисно направила бійців ПВК "Вагнер" до Мінську для дестабілізації ситуації перед президентськими виборами, Лукашенко раптово змінив свою позицію. 9 серпня, після того, як той проголосував на виборах, він заявив журналістам, що домовився з Путіним з приводу затриманих бойовиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?