Боже покарання: в РФ цинічно зустріли перенесення Олімпіади
Категорія
Спорт
Дата публікації

Боже покарання: в РФ цинічно зустріли перенесення Олімпіади

Боже покарання: в РФ цинічно зустріли перенесення Олімпіади
Джерело:  online.ua

Депутатка Держдуми РФ Світлана Хоркіна назвала скасування Олімпіади у 2020 році через пандемію нового коронавірусу покаранням божим. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "Спорт Експрес".

Російських спортсменів відсторонили від Ігор внаслідок допінг-скандалу. На думку колишньої олімпійської чемпіонки, вплив пандемії на Олімпіаду — покарання за "образу".

"На мій погляд, це все сталося, тому що не можна було ображати Росію, в тому числі й наших спортсменів. Адже не дарма в нашому гімні співається, що нашу землю зберігає Бог. Зараз розноситься така серйозна і смертельна гидота по всьому світу, але не треба було влаштовувати ці політичні пересмикування. І на мій погляд, це якесь боже покарання", – зазначила Хоркіна.

Утім, коронавірус COVID-19 спровокував скасування багатьох міжнародних змагань, які планували саме в Росії. Серед них — частина матчів Чемпіонату Європи з футболу у Петербурзі, шахова олімпіада у Москві, Чемпіонат світу з хокею.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міжнародному олімпійському комітеті вирішили скасувати проведення Олімпійських ігор у 2020 році на тлі поширення коронавірусу COVID-19. Передбачалося, що Токіо стане олімпійською столицею з 24 липня до 9 серпня. Попередньо Ігри відклали на один рік.

Японський прем’єр-міністр Сіндзо Абе напередодні звернувся до МОК з проханням про відтермінування Олімпіади-2020. Він провів особисту телефонну бесіду з керівником комітету Томасом Бахом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?